MERE ZA SPAS AMERIČKIH FARMERA Tri milijarde dolara za kupovinu domaćih proizvoda

AgrobiznisSvetVesti

10.5.2020 11:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

MERE ZA SPAS AMERIČKIH FARMERA Tri milijarde dolara za kupovinu domaćih proizvoda MERE ZA SPAS AMERIČKIH FARMERA Tri milijarde dolara za kupovinu domaćih proizvoda
Američki predsednik Donald Tramp (Trump) najavio je da će Sjedinjene Američke Države od domaćih farmera kupiti proizvode u vrednosti tri milijarde dolara u okviru... MERE ZA SPAS AMERIČKIH FARMERA Tri milijarde dolara za kupovinu domaćih proizvoda

Američki predsednik Donald Tramp (Trump) najavio je da će Sjedinjene Američke Države od domaćih farmera kupiti proizvode u vrednosti tri milijarde dolara u okviru mera pomoći poljoprivredi u vreme pandemije korona virusa.

Tramp je najavio da će velike količine mesa, mlečnih i drugih poljoprivrednih proizvoda biti kupljene od farmera dok se nezaposlenost i dalje povećava a oni imaju sve manje prilike zaraditi novac, javile su svetske agencije.

 “Od početka sledeće sedmice, po mojoj naredbi, SAD će kupiti od naših farmera mlečne, mesne i druge proizvode u vrednosti od 3 milijarde dolara”, napisao je  Tramp na Twitteru.

Nejasno je da li je ovaj iznos deo plana za pomoć poljoprivredi od 19 milijardi dolara koji je najavljen u aprilu u okviru kojeg je najavljen otkup poljoprivrednih dobara.

Pandemija korona virusa poremetila je lance snabdevanja hranom u SAD a mnogi farmeri su rekli da moraju da unište zalihe hrane i da eutanaziraju stoku jer su pogoni za obradu zatvoreni.

Od sredine marta vise od 33 miliona Amerikanaca ostalo je bez posla, od toga 20,5 miliona samo u aprilu. Samo dva meseca ranije stopa nezaposlenosti u SAD iznosila je 3,5 odsto i bila je najniža u poslednjih 50 godina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...