Rezultati događaja biće predstavljeni nadležnim ministarstvima

Dani povezivanja privrede i nauke u Beogradu od 4. do 6. aprila

BiznisBolji posaoHi-techU fokusu

1.4.2022 14:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Dani povezivanja privrede i nauke u Beogradu od 4. do 6. aprila Dani povezivanja privrede i nauke u Beogradu od 4. do 6. aprila
Događaj posvećen povezivanju nauke i privrede u Srbiji poz nazivom „NIP 2022“ održaće se od 4. do 6. aprila u Beogradu. Savet za saradnju... Dani povezivanja privrede i nauke u Beogradu od 4. do 6. aprila

Događaj posvećen povezivanju nauke i privrede u Srbiji poz nazivom „NIP 2022“ održaće se od 4. do 6. aprila u Beogradu.

Savet za saradnju nauke i privrede, Privredne komore Srbije organizovaće 4. aprila na Dan studenata u prostorijama „mts Digitalna fabrika“ prezentacije timova koji su uključeni u Program IoT Lab Telekoma Srbija.

Timove čine studenti Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Mašinskog, Poljoprivrednog, Građevinskog i Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda. Kroz ovaj Program studenti imaju priliku da unaprede svoja digitalna znanja i veštine i u multidisciplinarnom timu uz ekspertsku mentorsku podršku rade na razvoju svojih ideja baziranih na Internet of Things (internet stvari) tehnologiji.

U Privrednoj komori Srbije će 5. aprila biti održane dve panel diskusije. Tema prve je „Mogućnosti saradnje nauke i privrede u oblasti industrijskog doktorata“, a druge „Saradnja nauke i privrede u razvoju ekonomije zasnovane na znanju – fokus tema: veštačka inteligencija“.

Prisutni će tom prilikom biti u mogućnosti da se detaljno upoznaju sa radom kompanija članica Saveta kao što su Telekom Srbija, Festo, BitGear, i da u izložbenom delu posete njihove štandove.

Festo Automation, član upravnog odbora Inicijative Nemačke vlade Industrija 4.0, drugog dana događaja prezentovaće opremu koja se koristi za AI/ML (artificial intelligence/machine learning).

Kompanija Festo će u saradnji sa Službom za inovacije PKS i Savetom za saradnju nauke i privrede organizaovati 6. aprila skup posvećen dualnom obrazovanju i razmeniti iskustva koja obezbeđuju mladim ljudima sticanje prakse kako bi se adekvatno pripremili za poslove budućnosti.

Rezultat trodnevnih događaja biće definisanje otvorenih pitanja kojima bi Savet za saradnju nauke i privrede PKS izašao pred ministarstva i državne organe sa ciljem unapređenja saradnje između nauke i privrede.

 • IRINA

  1.4.2022 #1 Author

  To je zaista lepo takva organizacija i podrška mladima

  Odgovori

 • GAGA

  1.4.2022 #2 Author

  Nekako mi se cini da je privreda troma, da sporo reaguje i primenjuje naucna dostignuca. Trebalo bi da bude fleksibilnija

  Odgovori

 • GOCA BG

  1.4.2022 #3 Author

  Za studente prilika da unaprede svoje znanje i vestine…

  Odgovori

 • LUKA

  2.4.2022 #4 Author

  Odlicna podrska za mlade da se usavrsavaju

  Odgovori

 • Milovan94

  3.4.2022 #5 Author

  Ovo je zaista lepo.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...