subvencije nsz i ministarstva za rad

Za zapošljavanje u 95 lokalnih samouprava u Srbiji odobreno više od 750 miliona dinara

Bolji posaoInvesticijePoslovanjeSrbijaVesti

1.4.2022 10:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Za zapošljavanje u 95 lokalnih samouprava u Srbiji odobreno više od 750 miliona dinara Za zapošljavanje u 95 lokalnih samouprava u Srbiji odobreno više od 750 miliona dinara
Odlukom o učešću u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja odobrava se učešće u finansiranju mera aktivne politike... Za zapošljavanje u 95 lokalnih samouprava u Srbiji odobreno više od 750 miliona dinara

Odlukom o učešću u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja odobrava se učešće u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja u 95 lokalnih samouprava u Srbiji.

Ovu odluku donela je 30. marta ove godine ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Kako se navodi u saopštenju Nacionalne službe za zapošljavanje, udruživanjem sredstava za finansiranje realizacije mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima obezbeđen je ukupan iznos od preko 750 miliona dinara (753.667.939,86 dinara), uz učešće NSZ od preko 400 miliona dinara (401.499.606,93 dinara).

Nacionalna služba za zapošljavanje i jedinice lokalne samouprave u predstojećem periodu zaključiće sporazume o načinu i postupku realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, nakon čega će biti raspisani javni pozivi/konkursi.

Mere koje će se realizovati kroz sufinansiranje su: javni radovi, subvencija za samozapošljavanje, subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, stručna praksa, pripravništvo za mlade sa visokim obrazovanjem, pripravništvo za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem i sticanje praktičnih znanja, ističe se u saopštenju.

  • Milovan94

    3.4.2022 #1 Author

    Ovo su baš lepe vesti.

    Odgovori

  • VERA

    3.4.2022 #2 Author

    Naravno neka lokalne samouprave odluce za sta ce da odvoje sredstva. Odlican potez.

    Odgovori

  • GOCA BG

    3.4.2022 #3 Author

    Sredstva da budu ulozena po prioritetima..

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    3.4.2022 #4 Author

    Sredstva će biti potrošena ko zna na šta…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...