U februaru registrovano 37,8 odsto više gostiju nego u istom periodu prošle godine

Oporavak turizma u Beogradu, najavljeno otvaranje novog hotela

BiznisTurizam

6.4.2022 14:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Oporavak turizma u Beogradu, najavljeno otvaranje novog hotela Oporavak turizma u Beogradu, najavljeno otvaranje novog hotela
Nakon velikih problema koje je u turističkom sektoru izazvala pandemija korona virusa, podaci za ovu godinu su napokon ohrabrujući. Naime, prema izveštaju Republičkog zavoda... Oporavak turizma u Beogradu, najavljeno otvaranje novog hotela

Nakon velikih problema koje je u turističkom sektoru izazvala pandemija korona virusa, podaci za ovu godinu su napokon ohrabrujući. Naime, prema izveštaju Republičkog zavoda za statistiku, u Srbiji je ovog februara registrovano 202.472 turista, što je 37,8 odsto više nego u isto vreme 2021. godine.

Broj noćenja je takođe povećan za 24,9 odsto i iznosio je 661.141 noćenje, od čega su 239.108 noćenja ostvarili inostrani turisti, što je povećanje od 69,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ovaj trend rasta prepoznao je i Accor, jedna od vodećih grupacija u oblasti turizma i ugostiteljstva, koja ove jeseni otvara još jedan hotel u Srbiji. Grupa je potpisala ugovor za novi hotel smešten na Novom Beogradu.

Zahvaljujući partnerstvu kompanija Accor i BGroup, u Beogradu će biti otvoren prvi By Mercure hotel u Srbiji. Bivši hotel Bleecker biće renoviran i rebrendiran u Hotel Bleecker Belgrade By Mercure, a prve goste će dočekati na jesen, u svojih 95 soba.

„Oduševljeni smo što ćemo ojačati naše prisustvo u Srbiji i predstaviti novi brend Beogradu i regiji. Hotel će gostima ponuditi moderno dizajnirani restoran i bar, prostore za igru, rad i sastanke,” izjavila je Dilek Sezer, direktorka razvoja Accor grupacije za jugoistočnu Evropu. 

U BGroup ističu da je Accor odabran kao partner zbog jedinstvene ponude i širokog raspona dobro poznatih i cenjenih brendova, a da se hotel nalazi na lokaciji u čijoj su blizini smešteni sportski i kulturni centri, dok je centar grada udaljen na samo desetak minuta vožnje.

 • TATJANA

  6.4.2022 #1 Author

  Lepe vesti

  Odgovori

 • GOCA BG

  6.4.2022 #2 Author

  Nema korone i turisti dolaze,a hotel ce biti sigurna sam po svetskim standardima…

  Odgovori

 • LUKA

  6.4.2022 #3 Author

  Sjajna vest samo nek se gradi

  Odgovori

 • MARA

  6.4.2022 #4 Author

  I bilo je vreme…

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  7.4.2022 #5 Author

  Samo neka se gradi!

  Odgovori

 • STRELAC

  9.4.2022 #6 Author

  Beogradu nedostaju hoteli visoke kategorije tako da je ovo dobra vest.I ne grade novi hotel,postojeci se renovira i rebrendira🤗

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...