Kriza izazvala pad interesovanja za putovanjima

Rast cena čarter prevoza zbog rata u Ukrajini

BiznisTurizam

10.3.2022 11:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Rast cena čarter prevoza zbog rata u Ukrajini Rast cena čarter prevoza zbog rata u Ukrajini
Ukrajinska kriza dovela je do pada interesovanja za putovanjima u Srbiji. Direktor YUTA Aleksandar Seničić ističe da je sa druge strane dobro što dolazi... Rast cena čarter prevoza zbog rata u Ukrajini

Ukrajinska kriza dovela je do pada interesovanja za putovanjima u Srbiji. Direktor YUTA Aleksandar Seničić ističe da je sa druge strane dobro što dolazi do ukidanja mera koje su zemlje uvodile zbog korona virusa.

“Ohrabruje pad ‘barijera’, odnosno restriktivnih mera koje su znatno uticale na izbor destinacija naših putnika, ali istovremeno došlo je do pada interesovanja za rane rezervacije, zbog krize u Ukrajini”, navodi Seničić, prenosi RTV, pozivajući se na TV Prva.

Seničić naglašava da se i dalje pre putovanja treba raspitati o uslovima za ulazak u zemlju, jer su izvesne mere još uvek na snazi u mnogim državama.

On podseća da su dve zemlje u koje srpski državljani mogu da putuju bez Covid-19 pasoša Bosna i Hercegovina i Mađarska. Kao trenutno interesantne destinacije koje Srbi potražuju u poslednje vreme, Seničić je naveo Istanbul, Solun, Budimpeštu i Sarajevo.

Kofer i pasoš
Foto: Pixabay.com

“Uvedeni su čarter letovi za desetinacije u Španiji, a u turističkoj ponudi domaćih agencija počeli su da se pojavljuju evropski gradovi poput Beča i Praga, a navodno će uskoro biti dostupan i Berlin”, kaže Seničić.

Prema njegovim rečima, zbog situacije u Ukraijini treba očekivati povećanje cena čarter prevoza.

Seničić ne očekuje drastično povećanje cena kada su u pitanju putovanja i predviđa blagi porast od dvadesetak ili 30 evra po karti.

„Ukoliko dođe do drastičnog povećanja, oni koji su već platili putovanje moći će da otkažu putovanje, jer putnik mora da se saglasi sa promenama“, rekao je Seničić.

Kako je rekao, najavljeno je ukidanje i raznih akciza kada je reč o Srbiji, ali da ostaje da se vidi na koji način će to uticati na cene.

 • Milovan94

  10.3.2022 #1 Author

  Mislim da će tek doći do pada interesovanja za putovanja jer je situacija dosta komplikovana a i cene karata će sve biti veće I veće

  Odgovori

 • TINA

  10.3.2022 #2 Author

  Sve manje ljudi planira putovanja zbog nastale krize

  Odgovori

 • GOCA BG

  10.3.2022 #3 Author

  Interesovanje je sada na minimumu,a uz rast cene za karte tek…

  Odgovori

 • ZVE84

  11.3.2022 #4 Author

  Nema pošteđenih sektora u ovoj situaciji… Ceo svet i sve delatnosti će osećati posledice.

  Odgovori

 • MARKO7

  7.6.2022 #5 Author

  Nažalost je sve otišlo sa cenama zbog rata….

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...