Intenzivirane promotivne aktivnosti za turoperatore

U Crnoj Gori očekuju veći broj turista iz Slovenije

BiznisTurizam

10.12.2021 14:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

U Crnoj Gori očekuju veći broj turista iz Slovenije U Crnoj Gori očekuju veći broj turista iz Slovenije
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore intenzivirala je promotivne aktivnosti na tržištu Slovenije, u cilju privlačenja većeg broja turista iz te zemlje. Iz NTO su... U Crnoj Gori očekuju veći broj turista iz Slovenije

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore intenzivirala je promotivne aktivnosti na tržištu Slovenije, u cilju privlačenja većeg broja turista iz te zemlje.

Iz NTO su kazali da je jedna od aktivnosti i organizacija studijske posete turoperatora iz Slovenije, koji trenutno borave u Crnoj Gori. Oni su imali priliku da na poslovnoj B2B radionici, koja je organizovana u Budvi, održe sastanke sa predstavnicima crnogorske turističke privrede.

Na radionici je, osim predstavnika slovenačkih turoperatora Družina Krumpak, Intours DMC, Kompas, Ojla, Slo Tours i Galileo 3000, prisustvovalo oko 50 predstavnika hotela i agencija iz Crne Gore, kao i predstavnici nacionalne avio-kompanije Air Montenegro, prenosi agencija Mina.

Predstavnik turističke agencije Ojla Edvard Masnec ocenio je da Crna Gora ima dosta lepih krajeva, more i planine, kao i da je sve blizu jedno drugog. “Prvo čime su nas u Crnoj Gori privukli to je hrana, zatim to što nema velikih jezičkih barijera, a koliko čujem sada je dva puto sedmično uspostavljena avio-linija Podgorica-Ljubljana”, rekao je Masnec.

On je kazao da se nada da će ljudi iz Crne Gore sada više putovati u Sloveniju.

Kada je u pitanju radionica, on je rekao da je upoznao dosta interesantnih partnera iz Crne Gore. “Imate nekih novih sadržaja, hotela i sve napreduje”, zaključio je Masnec.

Predstavnik turističke agencije Galileo 3000, Matej Pajnik, kazao da je došao u Crnu Goru da vidi nove stvari. “Uglavnom smo radili na primorju, ali su nam sada kolege iz NTO pokazale i druge delove Crne Gore”, rekao je Pajnik.

Budva – Foto: Pixabay/falco

Crna Gora je, kako je naveo, dosta slična Sloveniji, jer se za pola dana može doći na planinu sa mora. “Nadam se da će većina Slovenaca prepoznati Crnu Goru kao dobru destinaciju”, poručio je Pajnik.

Šef prodaje kompanije Air Montenegro, Dejan Pižurica, smatra da je radionica pozitivna stvar, pogotovo u vremenu korona virusa, jer je sada potrebno okrenuti se regionu. “Treba se okrenuti više tržištima koja su nam dostupna i definitivno je pravi potez bio organizovati B2B radionicu gde možemo da stupimo u direktni kontakt su turoperatorima i agencijama”, ocenio je Pižurica.

Samim tim, kako je dodao, očekuju nove goste iz Slovenije. “Letove za Ljubljanu iz Podgorice imamo do 15. juna, a onda do 15. septembra iz Tivta”, podsetio je Pižurica.

On je kazao da su generalno zadovoljni brojem turista iz Slovenije. “Očekivali smo ipak da u periodu postsezone, i sada već, zimski letovi budu puniji, ali svakako da ćemo dati sve od sebe da promociju Crne Gore u Sloveniji realizujemo kako treba”, poručio je Pižurica.

On očekuje da će se naredne godine, ako dozvoli epidemiološka situacija, broj letova prema Sloveniji povećati.

Turoperatori iz Slovenije tokom boravka u Crnoj Gori imaju priliku da se upoznaju sa atraktivnim lokacijama za odmor u Podgorici, Nikšiću, Plavu, Gusinju, Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu. Pored obilaska turističkih lokaliteta, poseban akcenat stavljen je i na kulturu, tradiciju, istoriju i gastronomiju navedenih područja.

 • N. N.

  10.12.2021 #1 Author

  Super

  Odgovori

 • Milovan94

  10.12.2021 #2 Author

  Odlicno

  Odgovori

 • kaćica

  23.4.2022 #3 Author

  Mislim da ce dolaziti iz svih zemalja.

  Odgovori

 • SANJA

  24.4.2022 #4 Author

  Lepa je drzava nek dolaze,samo da se 9ni stabilizuju sa cenamq,za te pare dobije se standardna stvar,sto je mnogo bolje negde drugo,da se naprave bolji aranzmani i promorje ima samo da cveta

  Odgovori

 • BOLEK

  1.5.2022 #5 Author

  Divno

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...