ITALIJA OTVARA GRANICE OD 3. JUNA Od tada moguće i kretanje unutar zemlje

IzdvajamoSvetVesti

16.5.2020 09:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

ITALIJA OTVARA GRANICE OD 3. JUNA Od tada moguće i kretanje unutar zemlje ITALIJA OTVARA GRANICE OD 3. JUNA Od tada moguće i kretanje unutar zemlje
Italijanska vlada donela je dekret kojim je građanima omogućeno putovanje u inostranstvo i dolazak iz inostranstva od 3. juna, a od istog datuma je... ITALIJA OTVARA GRANICE OD 3. JUNA Od tada moguće i kretanje unutar zemlje

Italijanska vlada donela je dekret kojim je građanima omogućeno putovanje u inostranstvo i dolazak iz inostranstva od 3. juna, a od istog datuma je omogućava i slobodno kretanje unutar te države.

Italija je uvela restriktivne mere karantina širom zemlje početkom marta, nakon što je postala prva zemlja izvan Azije sa pandemijom korona virusa, javlja Reuters a prenosi Tanjug. Italija beleži najveći broj smrtnih slučajeva posle SAD i Velike Britanije sa 31.000 žrtava korona virusa.

Vlada premijere Ðuzepea Kontea (Giuseppe Conte) zalaže se za postepeno otvaranje zemlje nakon što je došlo do pada broja zaraženih i preminulih od posledica korona virusa.

U privrednim sektorima koji su ponovo počeli s radom, kao što su fabrike i preduzeća, primenjuju se mere socijalnog distanciranja, škole su i dalje zatvorene, a okupljanje velikog broja ljudi i dalje nije dozvoljeno, mada će ljudima biti omogućeno da od naredne nedelje prisustvuju misama u crkvama, uz poštovanje određenih restriktivnih mera.

 • Anna

  16.5.2020 #1 Author

  Život mora da se vrati u normalu. Biće sve u redu.

  Odgovori

 • ACIKA

  21.1.2022 #2 Author

  Prosto cemo navici da zivimo sa koronom

  Odgovori

 • SUNCOKRET

  15.3.2022 #3 Author

  S obzirom na mere ostalih zemalja, ne računajući 1.nalet korone, Srbija se pokazala kao liberalna zemlja, kod nas nikada nije bilo zabranjeno medjugradsko kretanje.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...