JOŠ JEDNA ZEMLJA OTVARA GRANICE ZA NAŠE GRAĐANE

Srpski turisti će moći u Grčku, evo i od kada

Izdvajamo

26.1.2021 16:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srpski turisti će moći u Grčku, evo i od kada Srpski turisti će moći u Grčku, evo i od kada
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar Republike Grčke za turizam Haris Teokaris usaglasili su na online sastanku potpisivanje zajedničkog Memoranduma o... Srpski turisti će moći u Grčku, evo i od kada

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministar Republike Grčke za turizam Haris Teokaris usaglasili su na online sastanku potpisivanje zajedničkog Memoranduma o razumevanju u oblasti turizma u uslovima pandemije Covid-19.

Ovakav režim će važiti od 1. maja do 1. oktobra, objavljeno je na sajtu Ministarstva turizma.

Foto: Pixabay.com

Ministarka je saopštila da je dogovoreno da će Memorandum predvideti međusobno priznavanje elektronskih sertifikata o vakcinaciji. „Takođe, na granici će se raditi nasumični brzi testovi“, rekla je ona.

To znači da svi građani koji se budu vakcinisali sa sertifikatom mogu da pređu granicu sa Grčkom, dok će oni koji se nisu vakcinisali morati da prilože negativan PCR ili antigenski test. Na granici je moguće i da neko nasumičnim izborom bude ponovo testiran.

Foto: mtt.gov.rs

Napomenula je i da će građani koji do sada nisu mogli da ostvare zamenska putovanja za Grčku, a koji su sklopili ugovore sa turističkim agencijama, moći to da urade do 31. decembra ove godine.

Foto: mtt.gov.rs

„Otvaranje grčke granice za naše građane tokom letnje sezone biće simbolična slika potpune normalizacije naših života, ali i još jedna potvrda o dubokom i istinskom prijateljstvu i izvanrednim bilateralnim odnosima između Srbije i Grčke“, poručila je Matić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...