poslovne performanse iznad očekivanja kompanije

Carlsberg revidirao svoje prognoze profita za 2023. godinu

Lifestyle

15.8.2023 18:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Carlsberg revidirao svoje prognoze profita za 2023. godinu Carlsberg revidirao svoje prognoze profita za 2023. godinu
Danska pivara Carlsberg je u utorak povukla svoju prvu prognozu za ovogodišnji profit, nakon „solidnog poslovanja“ u prvoj polovini godine. Treći najveći proizvođač piva... Carlsberg revidirao svoje prognoze profita za 2023. godinu

Danska pivara Carlsberg je u utorak povukla svoju prvu prognozu za ovogodišnji profit, nakon „solidnog poslovanja“ u prvoj polovini godine.

Treći najveći proizvođač piva na svetu saopštio je da sada očekuje organski rast operativnog profita ove godine između četiri i sedam procenata, u poređenju sa prethodnim rasponom od minus dva do plus pet procenata, prenosi Reuters.

„Na osnovu solidnih poslovnih rezultata do sada i naših očekivanja za ostatak godine, unapređujemo prognoze za 2023.“, navodi se u saopštenju kompanije.

Kompanija sa sedištem u Kopenhagenu saopštila je da je obim u periodu od januara do juna organski porastao za 0,8 odsto, dok je organska prodaja porasla za 11 odsto. Organski operativni profit porastao je za 5,2 odsto u tom periodu.

Carlsbergove akcije bile su 1,6 odsto više danas sat posle podneva, sa širim indeksom iz Kopenhagena za 0,7 odsto.

Carlsberg bi u sredu trebalo da objavi kompletan set finansijskih rezultata za prvo polugodište.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...