potrebno ažuriranje softvera za kontrolni modul

Ford opozvao više od 30.000 vozila zbog mogućih problema sa upravljanjem

AutomobiliLifestyle

6.7.2024 13:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Ford opozvao više od 30.000 vozila zbog mogućih problema sa upravljanjem Ford opozvao više od 30.000 vozila zbog mogućih problema sa upravljanjem
Ford je objavio još jedan opoziv, koji uključuje 30.740 Mustanga iz 2022. i prošle godine koji bi mogli da imaju problema sa upravljanjem. Za... Ford opozvao više od 30.000 vozila zbog mogućih problema sa upravljanjem

Ford je objavio još jedan opoziv, koji uključuje 30.740 Mustanga iz 2022. i prošle godine koji bi mogli da imaju problema sa upravljanjem. Za sada nema informacija o eventualnim nesrećama koje su posledica ovog problema.

Iz kompanije su objavili da je upravljački mehanizam bio neispravno kalibrisan, prenosi Mina, pozivajući se na Index.hr.

Neispravan senzor može da izazove osciliranje upravljača kada vozač pokuša da skrene. Nije jasno koliko volan oscilira. Ford kaže da se volan može okrenuti s jedne na drugu stranu suprotno namerama vozača.

Proizvođač automobila je pokrenuo istragu o tom problemu krajem maja nakon što je od dobavljača saznao za probleme s upravljačem. Ford je saopštio da je svestan dva garantna zahteva koja su možda povezana s problemom.

Rešenje je jednostavno. Biće dovoljno ažurirati softver za kontrolni modul.

Ovo je samo jedan u nizu opoziva koje je Ford objavio u poslednje vreme. Samo ove godine Ford je u Sjedinjenim Američkim Državama objavio 32 opoziva koja su zahvatila milione automobila. Za veliki broj opoziva nije bilo potrebno vraćati automobile na servis, često je dovoljno samo ažuriranje softvera.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.