uprkos padu prodaje igračaka na globalnom nivou

Lego zabeležio rast prihoda od dva odsto u 2023. godini

Lifestyle

12.3.2024 18:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Lego zabeležio rast prihoda od dva odsto u 2023. godini Lego zabeležio rast prihoda od dva odsto u 2023. godini
Danski proizvođač igračaka Lego objavio je da je njegov prihod u prošloj godini porastao dva odsto, na 65,9 milijardi danskih kruna odnosno 8,83 milijarde... Lego zabeležio rast prihoda od dva odsto u 2023. godini

Danski proizvođač igračaka Lego objavio je da je njegov prihod u prošloj godini porastao dva odsto, na 65,9 milijardi danskih kruna odnosno 8,83 milijarde evra.

Lego je zabeležio rast prihoda uprkos tome što je prodaja igračaka na globalnom nivou prošle godine pala sedam odsto, prenosi Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

Kako se navodi, operativni profit kompanije u prošloj godini je pao pet odsto međugodišnje, na 17,1 milijardu danskih kruna zbog strateških investicija kompanije i efekta deviznih kurseva.

Neto profit u prošloj godini dostigao je 13,1 milijardu danskih kruna ili oko 1,76 milijardi evra, što je skoro pet odsto manje u odnosu na 2022. godinu.

Izvršni direktor kompanije Nils Kristijansen, kazao je da je Lego primetio pad prodaje na ključnom kineskom tržištu.

Kompanija je prošle godine otvorila 147 novih prodavnica, od toga 91 u Kini.

Lego takođe pojačava svoje prisustvo u digitalnom svetu, pošto je kompanija u saradnji sa firmom Epic Games pokrenula video igru Lego Fortnajt.

„U suštini se borimo za pažnju dece i njihovo vreme, kao i za to da i dalje budemo relevantni za njih“, rekao je Kristijansen.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...