Danski proizvođač igračaka menja sirovine za svoje proizvode

Lego više neće kocke od plastike

EULifestyleVestiZanimljivosti

17.3.2021 18:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Lego više neće kocke od plastike Lego više neće kocke od plastike
Danska kompanija „Lego“ izdvojila je 400 miliona dolara kako bi u narednih deset godina u potpunosti prešla na ekološku varijantu svojih proizvoda. Nakon što... Lego više neće kocke od plastike

Danska kompanija „Lego“ izdvojila je 400 miliona dolara kako bi u narednih deset godina u potpunosti prešla na ekološku varijantu svojih proizvoda. Nakon što je prošle godine prihvaćena inicijativa da Lego više ne bude pakovan u plastične kese, sada se ide i korak dalje, što će omogućiti da se deca ne igraju plastičnim kockama, već onim izrađenijim od ekološki prihvatljivih materijala.

Za početak, „Lego“ će odustati od plastičnog pakovanja. Trenutno se rade testovi sa novim materijalima. Nakon toga, dolazi i vreme za velike promene koje se odnose na same kocke, koje se danas proizvode od materijala na bazi nafte, odnosno od sirovine koja nije ekološka. Prema trenutno aktuelnom planu, od plastičnih kocki će se odustati najkasnije do 2030. godine. Mada je još uvek sve u fazi eksperimenta, pretpostavlja se da će se kocke praviti od materijala izgrađenog od šećerne trske.

Inače, najčuveniji svetski proizvođač igračaka, prošlu godinu završio je sa sjajnim poslovnim rezultatima. Prihode su povećali za 19 odsto ili 9,9 milijardi dolara, dok je prodaja uvećana za 13 odsto.

 • ZORICA.S

  17.3.2021 #1 Author

  Samo ekoloski!!!👏👏👏

  Odgovori

 • Irina

  17.3.2021 #2 Author

  Lego je sastavnii deo naseg odrastanja i lepo je sto napreduju i idu u korak sa vremenom

  Odgovori

 • Tina

  17.3.2021 #3 Author

  Zdravije i za decu i za okolinu

  Odgovori

 • Anna

  18.3.2021 #4 Author

  Vrlo odgovorno. Jedva čekam da vidim nove kocke. Generacije su odrasle na plastičnim kockama. Iskreno se nadam da će i sa novim kockama odrasti još tolike genwracije.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...