slovačka kompanija Klein Vision uspešno testirala aircar

Leteći automobil proveo 35 minuta u vazduhu

LifestyleZanimljivosti

1.7.2021 19:45 Autor: Miljan Paunović 1

Leteći automobil proveo 35 minuta u vazduhu Leteći automobil proveo 35 minuta u vazduhu
Slovačka kompanija Klein Vision predstavila je svoj prototip letećeg automobila, i pustila ga na probni let između dva grada. Ova vrsta letelice provela je... Leteći automobil proveo 35 minuta u vazduhu

Slovačka kompanija Klein Vision predstavila je svoj prototip letećeg automobila, i pustila ga na probni let između dva grada. Ova vrsta letelice provela je u vazduhu ukupno 35 minuta, piše UPI.

Klein Vision je najavio da je AirCar Prototipe 1 u ponedeljak proveo 35 minuta leta između gradova Nitra i Bratislava, i to je bio prvi uspešan međugradski let za kompaniju.

Kompanija je saopštila da je AirCar postigao maksimalnu krstareću brzinu od 190 km/h, a putovanje je trajalo skoro upola manje od tipične vožnje između dva grada.

„AirCar više nije samo dokaz koncepta“, rekao je suosnivač Klein Visiona Anton Zajac i dodao da se naučna fantastika pretvorila u stvarnost.

AirCar, koji ima BMV motor od 160 konjskih snaga, dizajniran je da se pretvori u sportski automobil pritiskom na dugme, i za to mu je potrebno tri minuta.

Kompanija je saopštila da sada radi na AirCar Prototipe 2, koji će imati motor od 300 konjskih snaga, a očekuje se da će krstariti brzinom od 300km/h, sa dometom od 1.000 kilometara.

  • Tina

    2.7.2021 #1 Author

    Mene interesuje kakve ce dalje ideje radjati kada jednog dana takav nacin prevoza postane svakodnevnica

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...