NOVI FOND ZA DOMAĆU KINEMATOGRAFIJU „Head Gear Films“ spremio milione dolara za snimanja u Srbiji

KulturaLifestyleSrbijaZanimljivosti

28.4.2020 10:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NOVI FOND ZA DOMAĆU KINEMATOGRAFIJU „Head Gear Films“ spremio milione dolara za snimanja u Srbiji NOVI FOND ZA DOMAĆU KINEMATOGRAFIJU „Head Gear Films“ spremio milione dolara za snimanja u Srbiji
Britanski finansijer nezavisnih produkcija “Head Gear Films” pokreće finansijski fond u vrednosti od 25 miliona dolara za finansiranje projekata u Srbiji, a u partnerstvu... NOVI FOND ZA DOMAĆU KINEMATOGRAFIJU „Head Gear Films“ spremio milione dolara za snimanja u Srbiji

Britanski finansijer nezavisnih produkcija “Head Gear Films” pokreće finansijski fond u vrednosti od 25 miliona dolara za finansiranje projekata u Srbiji, a u partnerstvu s producentskom kućom „Balkanic Media“ iz Beograda, članicom Srpske filmske asocijacije.

Taj fond, kako navode iz “Head Gear Films”, nudiće kreditiranje i zatvaranje finansiranja za servisne produkcije “Balkanic Media”, i to pre svega televizijskih serija, ali i igranih filmova koje planiraju da koriste podsticajne mere Ministarstva privrede Srbije za investiranje u audiovizuelnu produkciju, rečeno je Tanjugu iz Srpske filmske asocijacije.

„Uvek sam želeo da proširimo poslovanje i na druge oblasti. Partnerstvo s ‘Balkanicom’ gradimo upravo na rastućem portfoliju televizijskih projekata, istovremeno postavljajući temelje na drugim teritorijama. Mislim da su zato Jonathan English i James Gib (Balkanica Media) savršeni partneri za poduhvat u Srbiji“, navodi osnivač „Head Gear Films“ Phil Hunt.

Ovaj ugovor, kako kaže osnivač kuće „Balkanic Media“ Jonathan English, omogućava toj kući da svojim klijentima – producentima, studijima i TV mrežama, obezbedi paket opcija za finansiranje koje uključuju i finansiranje državnog povraćaja uloženog novca.

Na bazi tih podsticajnih mera, uvedenih 2016. godine, u Srbiji su već snimane dve sezone serije „Outpost“ (Predstraža) i treća sezona CBS serije “Seal Team” (Mornaričke foke).

Pored servisnih projekata, uspostavljeni fond finansiraće i originalne sadržaje koje razvija „Balkanic Media“. “Srbija se pozicionirala ne samo kao lokacija za snimanje, već i kao pouzdan partner u produciranju. Podsticajne državne mere, zajedno s veoma konkurentnim cenama produkcije, studijima svetskog standarada u PFI-ju i izuzetno stručne i iskusne ekipe koje rade na projektim – čine Srbiju trenutno najboljim izborom za snimanje u Evropi”, ističe English.

Tagovi
LIFESTYLE

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...