posla za još 3.000 radnika

Toyota ulaže još osam milijardi dolara u proizvodnju baterija u SAD

AutomobiliLifestyle

1.11.2023 16:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Toyota ulaže još osam milijardi dolara u proizvodnju baterija u SAD Toyota ulaže još osam milijardi dolara u proizvodnju baterija u SAD
Auto-gigant Toyota masovno povećava svoja ulaganja u proizvodnju baterija u Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, proizvođač automobila će uložiti još osam milijardi dolara u svoju... Toyota ulaže još osam milijardi dolara u proizvodnju baterija u SAD

Auto-gigant Toyota masovno povećava svoja ulaganja u proizvodnju baterija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, proizvođač automobila će uložiti još osam milijardi dolara u svoju fabriku baterija u Severnoj Karolini i otvoriti novih 3.000 radnih mesta, navodi se u saopštenju, preneo je Electrive.

Ukupna investicija u Toyotinu fabriku baterija u američkoj državi Severna Karolina tako je dostigla 13,9 milijardi dolara.

Taj novac će biti iskorišćen za osnivanje osam dodatnih proizvodnih linija za BEV i PHEV baterije. Za hibridna vozila, Toyota će ostati sa četiri proizvodne linije, koje su već planirane 2021. godine.

Toyota se sada priprema za ukupno deset linija baterija BEV/PHEV, do 2030. japanski proizvođač automobila ima za cilj da dostigne godišnji obim od više od 30 GWh godišnje u proizvodnji baterija u Severnoj Karolini.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...