Južnokorejska kompanija modernizuje britanske telekomunikacije

Vodafon izabrao Samsung za dobavljača 5G opreme

Hi-techLifestyle

15.6.2021 09:17 Autor: Vladimir Jokanović 0

Vodafon izabrao Samsung za dobavljača 5G opreme Vodafon izabrao Samsung za dobavljača 5G opreme
Britanska telekomunikaciona kompanija Vodafone izabrala je Samsung za dobavljača svoje 5G infrastrukture, kojom namerava da proširi svoju pokrivenost. Analititičari to ocenjuju kao „proboj“ za... Vodafon izabrao Samsung za dobavljača 5G opreme

Britanska telekomunikaciona kompanija Vodafone izabrala je Samsung za dobavljača svoje 5G infrastrukture, kojom namerava da proširi svoju pokrivenost. Analititičari to ocenjuju kao „proboj“ za Samsung na tržištu za koje se očekuje da će na njemu dominirati Ericsson i Nokia, nakon zabrane za kineski Huawei.

Južnokorejska kompanija najpre će instalirati svoju opremu na 2.500 ruralnih lokacija na jugozapadu Engleske i na većini teritorije Velsa. Samsing je jedna od nekoliko kompanija sa kojom je Vodafon ugovorio izgradnju „pre komercijalne radio mreže otvorenog pristupa (Open RAN)“ u Evropi, prenosi BBC.

Foto: Youtube screenshot

Mreža za radio pristup pokriva opremu koja pruža konačnu vezu između svakog pojedinačnog telefona i telefonske mreže i uključuje opremu kao što su antene za mobilne telefone na tornjevima i zgradama. Delovi mreže Open RAN koriste opremu različitih dobavljača i dizajnirani su da rade na isti standardan način.

Pored neuporedivo veće brzine protoka informacija, osobenost 5G mreže je što koristi svaki prijemnik, odnosno mobilni telefon kao predajnik za dalji prenos signala. Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) u Srbiji, najavila je da će za 5G mrežu biti oslobođene frekvencije bivše analogne televizije, odnosno šesti kanal sa Avale i deseti kanal sa Čota.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...