rast za 1,12 odsto

Akcije kompanije Microsoft na istorijskom maksimumu

BerzaNovacSvet

8.11.2023 13:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Akcije kompanije Microsoft na istorijskom maksimumu Akcije kompanije Microsoft na istorijskom maksimumu
Akcije tehnološkog giganta Microsoft su na zatvaranju berzi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) nakom osam dana uzastopnog rasta dostigle novi istorijski maksimum od 360,53... Akcije kompanije Microsoft na istorijskom maksimumu

Akcije tehnološkog giganta Microsoft su na zatvaranju berzi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) nakom osam dana uzastopnog rasta dostigle novi istorijski maksimum od 360,53 dolara po deonici.

Kako prenosi CNBC, akcije su za 24 sata porasle 1,12 odsto, a tržišna vrednost Microsofta sada iznosi oko 2.680 milijardi dolara, prenosi Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

Kompanija Open AI, strateški partner Microsofta u oblasti veštačke inteligencije, je na konferenciji u San Francisku u ponedeljak najavila niz ažuriranja svojih proizvoda, kao i planove da se korisnicima omogući da prave vlastite verzije četbota Chat GPT.

Na događaju je bio i izvršni direktor Microsofta Satja Nadela (Satya Nadella), koji je tom prilikom naveo da developeri koji razvijaju aplikacije uz pomoć alata kompanije Open AI mogu da brzo izađu brzo na tržište preko infrastrukture klaud platforme Microsoft Azur.

Microsoft je uložio 13 milijardi dolara u OpenAI i time stekao ekskluzivnu licencu za veliki jezički model GPT-4.

  • STEPA

    9.11.2023 #1 Author

    Ove godine je tako, ili istorijski min ili istorijski max

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...