Neophodno da se kompanija proda u celosti ili u delovima

Akcije Paramounta potonule nakon negativnih preporuka Bank of America

BerzaNovacSvet

7.11.2023 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Akcije Paramounta potonule nakon negativnih preporuka Bank of America Akcije Paramounta potonule nakon negativnih preporuka Bank of America
Akcije Paramounta pale su za više od osam odsto nakon što je Bank of America izdala negativne preporuke. Analitičarka Džesika Rajf Erlih (Jessica Reif... Akcije Paramounta potonule nakon negativnih preporuka Bank of America

Akcije Paramounta pale su za više od osam odsto nakon što je Bank of America izdala negativne preporuke.

Analitičarka Džesika Rajf Erlih (Jessica Reif Ehrlich) promenila je svoju ocenu i snizila ciljnu cenu na devet dolara po akciji sa 32 dolara, napominjući da akcije nemaju mnogo povećanja ako se kompanija ne proda u celini ili u delovima, piše Seebiz.

„Naša prethodna ambiciozna teza i metodologija procene bile su zasnovana na inherentnoj vrednosti imovine medijske kompanije Paramount Global (PARA) u potencijalnoj prodaji“, napisala je analitičarka u belešci klijentima. „Uprkos tome što smo dobili kredibilne ponude za nekoliko sredstava, čini se da nema značajne prodaje imovine na horizontu.“

Akcije su pale za više od 20 odsto, znatno ispod indeksa S&P 500, koji je u porastu za otprilike 14 odsto u istom vremenskom periodu.

Paramount se dugo smatrao potencijalnom metom za kupovinu zbog svoje male veličine u odnosu na konkurente. Kompanija se može pohvaliti trenutnom tržišnom kapitalizacijom, koja je oko 8,5 milijardi dolara, u poređenju sa kompanijama Disney od 156 milijardi dolara i Netflix od 189 milijardi dolara.

Kompanija se nedavno obavezala da će prodati neosnovnu imovinu jer radi na smanjenju duga i poboljšanju svog bilansa stanja. Najavljena je prodaja izdavačke kuće Simon & Schuster investicionoj firmi KKR u prošlom kvartalu nakon što je prodaja izdavačkog giganta Penguin Random House propala krajem prošle godine. Posao u gotovini vredan 1,62 milijarde dolara završen je prošle nedelje.

Snažna lista imovine kompanije Paramount sugeriše da će uslediti još aktivnosti spajanja i akvizicija. Showtime i BET Media Group su dve imovine koje su nedavno bile upletene u glasine o prodaji – iako nisu sklopljeni nikakvi poslovi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.