POSLOVANJE INTERNET BANKE CHASE SE ŠIRI

Ambiciozni planovi banke JPMorgan

BankeNovacSvet

25.7.2023 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ambiciozni planovi banke JPMorgan Ambiciozni planovi banke JPMorgan
Američka banka JPMorgan proširiće poslovanje svoje internet banke Chase na Nemačku i druge zemlje Evropske unije. To je rekao izvršni direktor Džejmi Dajmon (Jamie... Ambiciozni planovi banke JPMorgan

Američka banka JPMorgan proširiće poslovanje svoje internet banke Chase na Nemačku i druge zemlje Evropske unije. To je rekao izvršni direktor Džejmi Dajmon (Jamie Dimon) za nemački list Handelsblatt.

U 2021. godini JPMorgan prvi je put iskoračio izvan matičnog američkog tržišta, nudeći građanima Velike Britanije usluge isključivo na internetu, a iz te banke su istovremeno signalizirali da im je cilj da prošire poslovanje banke Chase i na druge zemlje, piše Kamatica.

Uvek nam je bilo jasno da želimo da dovedemo Chase ne samo u Veliku Britaniju, već i u Nemačku i druge evropske zemlje“, rekao je Dajmon.

„Imamo ambiciozne planove”, naglasio je šef JPMorgan, dodavši da konkretan vremenski okvir još nije utvrđen. Portparol banke potvrdio je pisanje lista bHandelsblatt, ali, takođe, nije želeo da komentariše vremenski horizont planova.

Sedište banke JPMorgan u Evropskoj uniji nalazi se u nemačkom finansijskom centru u Frankfurtu. Banka je u Nemačkoj izgradila istaknutu poziciju u segmentu savetovanja, a planira da proširi poslovanje i privuče više srednjih kompanija koje čine „žilu kucavicu” nemačke ekonomije koja predvodi evropsku ekonomsku lokomotivu.

Dajmon je za Handelsblatt izjavio da je uveren u uspeh. „U Nemačkoj banka Chase još nije toliko poznata, ali u svetu je snažan brend. Takođe, pouzdana smo banka, s jakim bilansima, i privatni klijenti to znaju“, rekao je Dajmon za nemački list.

Američke banke nastoje da nadoknade unosne, ali povremeno nestabilne povrate u investicionom bankarstvu stabilnijim prihodima, iako se suočavaju s konkurentnim potrošačkim tržištem kojim dominiraju lokalni vodeći igrači, a marže su male.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...