učinak će zavisiti od poslovnog modela

Fitch očekuje slabe finansijske rezultate američkih banaka u 2023.

Banke

10.5.2023 11:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fitch očekuje slabe finansijske rezultate američkih banaka u 2023. Fitch očekuje slabe finansijske rezultate američkih banaka u 2023.
Agencija Fitch Ratings saopštila je da očekuje slabe finansijske rezultate američkih banaka u 2023. godini, zbog previranja u sistemu usled kolapsa nekoliko banaka. Globalna... Fitch očekuje slabe finansijske rezultate američkih banaka u 2023.

Agencija Fitch Ratings saopštila je da očekuje slabe finansijske rezultate američkih banaka u 2023. godini, zbog previranja u sistemu usled kolapsa nekoliko banaka.

Globalna rejting agencija istakla je da je većina banaka ovu godinu počela sa jakom profitabilnošću, kvalitetom imovine, regulatornim kapitalom i likvidnošću, što im omogućava da se izbore sa kratkoročnim izazovima, prenosi Anadolu Agency.

Učinak će, međutim, zavisiti od njihovog „poslovnog modela, koncentracije sredstava i raznolikosti i stabilnosti finansiranja depozita“, navodi se u saopštenju.

Fitch je napomenuo da je zabeležio niz negativnih rejtinga banaka koje su najviše pogođene nedavnim bankrotom i značajnim odlivom depozita od marta.

Banka Silicijumske doline (SVB), Signature banka i Prva republička banka propale su u poslednja dva meseca zbog problema sa likvidnošću i iznenadnog odliva depozita.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...