Banka istražuje mogućnost decentralizovanog beleženja transakcija

Goldman Sachs radi na stvaranju privatnog blokčejna

BankeHi-techLifestyle

28.11.2022 20:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Goldman Sachs radi na stvaranju privatnog blokčejna Goldman Sachs radi na stvaranju privatnog blokčejna
Američka banka Goldman Sachs radi na privatnoj tehnologiji za decentralizovano beleženje transakcija (DLT), izjavio je rukovodilac sektora za digitalnu imovinu ove banke Metju Mekdermot... Goldman Sachs radi na stvaranju privatnog blokčejna

Američka banka Goldman Sachs radi na privatnoj tehnologiji za decentralizovano beleženje transakcija (DLT), izjavio je rukovodilac sektora za digitalnu imovinu ove banke Metju Mekdermot (Mathew McDermott).   

“Nemamo dozvolu da kriptovalute čuvamo na našem bilansu. Mnogi klijenti se radije fokusiraju na privatni blokčejn (odnosno DLT)”, izjavio je Mekdermot za Financial Times.

On je dodao i da ta tehnologija nudi brojne mogućnosti, te da bi mogla da umanji rizik poravnanja, kao i operativni rizik.

Blokčejn kao što je DLT nudi trajno, nepromenljivo beleženje transakcija. Zagovornici ove tehnologije tvrde da korisnicima nudi veću autonomiju i privatnost.

“Postoje različite klase sredstava koje ljudi žele da tokenizuju. Tehnologija još uvek nije spremna za sve klase sredstava, ali za neke svakako jeste”, rekao je Mekdermot.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...