Abu Dabi i Saudijska Arabija potencijalni investitori švajcarskog zajmodavca

Credit Suisse razmatra prodaju poslovne jedinice u SAD

BankeInvesticijeNovacSvet

18.10.2022 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Credit Suisse razmatra prodaju poslovne jedinice u SAD Credit Suisse razmatra prodaju poslovne jedinice u SAD
Credit Suisse Group razmatra prodaju dela poslovanja koji se bavi upravljanjem sredstvima u Sjedinjenim Američkim Državama, a kako se kompanija bliži realizaciji strategije za... Credit Suisse razmatra prodaju poslovne jedinice u SAD

Credit Suisse Group razmatra prodaju dela poslovanja koji se bavi upravljanjem sredstvima u Sjedinjenim Američkim Državama, a kako se kompanija bliži realizaciji strategije za revidiranje poslovanja koja podrazumeva promene na rukovodećim položajima, poziciju će napustiti i šef investicione banke u ovoj grupi.

Švajcarska banka je nedavno otpočela proces rasprodaje američkih operacija ogranka Credit Suisse Asset Management (CSAM), navode izvori upoznati sa situacijom. Očekuje se da će poslovna jedinica, koja uključuje platformu za investiranje u obaveze sa dodatnim jemstvom, privući interesovanje firmi sa privatnim kapitalom. Konačna odluka nije doneta, pa postoji mogućnost da će Credit Suisse zadržati ovu jedinicu, piše Bloomberg.

Osim toga, očekuje se da će 27. oktobra biti najavljen odlazak Kristijana Majsnera (Christian Meissner), zajedno sa strateškom revizijom. Kako navode izvori, ovaj bankar, čiji je glavni fokus bio na unapređivanju poslovanja investicione banke, razmatra opcije kao što su otvaranje sopstvene savetodavne firme ili prelazak u drugu instituciju sledeće godine.

Nakon više pogrešnih koraka koji su doveli do rekordno niskih cena akcija ove banke, u Credit Suisse je pokrenuta strateška revizija koja je ključna za dalje poslovanje.

Glavno pitanje koje se postavlja jeste kako će banka platiti rekonstrukciju, što je njene rukovodioce navelo da razmišljaju o prodaji poslovnih jedinica i podsticanju stranih investitora da ulože dodatna sredstva.

Abu Dabi i Saudijska Arabija razmatraju da li da ulože novac u investicionu banku i druge delove poslovanja Credit Suisse kako bi iskoristili niske vrednosti akcija. Ove države odvojeno istražuju mogućnost investiranja kroz državne fondove kao što su Abu Dhabi’s Mubadala Investment i Saudi Arabia’s Public Investment Fund.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...