Ulagači iz kazino industrije

Dallas Mavericks dobija nove vlasnike

InvesticijeNovacSvet

30.11.2023 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Dallas Mavericks dobija nove vlasnike Dallas Mavericks dobija nove vlasnike
Porodice Adelson i Dumont iz kazina Las Vegas Sands „ušle su u obavezujuće kupoprodajne ugovore kako bi stekle većinsko vlasništvo i pravo da služe... Dallas Mavericks dobija nove vlasnike

Porodice Adelson i Dumont iz kazina Las Vegas Sands „ušle su u obavezujuće kupoprodajne ugovore kako bi stekle većinsko vlasništvo i pravo da služe kao upravitelji košarkaškog kluba  Dallas Mavericks“, navodi se u zvaničnom saopštenju koje je objavila NBA liga.

Dve bogate porodice ciljaju na zatvaranje transakcije do kraja 2023. godine, pod uslovom da budu ispunjeni uobičajeni uslovi za zatvaranje i odobrenje od strane odbora upravitelja (guvernera) NBA, piše ESPN.

„Dallas Mavericks su jedna od najuspešnijih i najprepoznatljivijih sportskih franšiza na svetu“, navodi se u saopštenju. „Ovaj klub je osvojio jedno NBA prvenstvo, ima dugu istoriju privlačenja međunarodnih superzvezda i podržan je od posvećene i strastvene baze navijača i liderske grupe koju predvodi Mark Kjuban (Mark Cuban).”

Sporazum o preuzimanju dela vlasništva vredeo bi oko 3,5 milijardi dolara, navodi AP. Kjuban će zadržati udeo u franšizi i nastaviti da ima kontrolu nad košarkaškim operacijama, rekli su neimenovani izvori za ESPN.

Prema dokumentaciji koju je primila američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC), porodica Adelson prodaće akcije Las Vegas Sandsa u vrednosti od skoro dve milijarde dolara, “kako bi finansirala kupovinu većinskog udela u franšizi za profesionalne sportove u skladu sa obavezujućim kupoprodajnim ugovorom, podložnim uobičajenim odobrenjima lige.“

Američki mediji nagađaju da ukoliko ceo iznos od dve milijarde dolara od prodaja akcija kazina bude odvojen za kupovinu kluba iz Dalasa, porodica Adelson mogla bi da dobije udeo od 57 odsto, na osnovu poslednje procene njegove vrednosti na nivou od 3,5 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.