Američki maloprodajni lanac beleži pad prometa

Dollar General u četvrtom kvartalu nije ostvario prognozirane rezultate

NovacPoslovanjeSvet

16.3.2023 17:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dollar General u četvrtom kvartalu nije ostvario prognozirane rezultate Dollar General u četvrtom kvartalu nije ostvario prognozirane rezultate
Američki maloprodajni lanac Dollar General nije ostvario prognozirane rezultate u četvrtom kvartalu, uzimajući u obzir rast cena i pad prometa u radnjama. DG stock... Dollar General u četvrtom kvartalu nije ostvario prognozirane rezultate

Američki maloprodajni lanac Dollar General nije ostvario prognozirane rezultate u četvrtom kvartalu, uzimajući u obzir rast cena i pad prometa u radnjama.

Iz maloprodajnog lanca je saopšteno da je, uprkos “neznatnom smanjenju prometa” u poslednjem tromesečju zabeležio povećanje prosečne količine transakcija. Iz kompanije su naveli da ostaju pri februarskim prognozama prodaje i profita za celu godinu, piše Reuters.

Kako navode iz kompanije, prodaja je porasla za 5,7 odsto u tri meseca do januara, što je što je ispod prognoza analitičara od šest odsto.

Poput rivalske kompanije Dollar Tree, ovaj maloprodajni lanac zabeležio je usporavanje potražnje za diskrecionim proizvodima sa višim maržama, kao što su posuđe i odeća, u korist neophodnijih potrošačkih dobara.

Iz Dollar General-a je saopšteno da će kompanija uložiti oko 100 miliona dolara u svoje prodavnice, prvenstveno kada su radni sati, kako bi podigla standarde u radnjama.

Umanjeni prinos za čitavu godinu iznosio je 10,68 dolara po akciji, odnosno ispod 10,77 dolara koliko su očekivali analitičari.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *