očekuju pad prodaje vozila u evropi i kini

Hyundai povećao neto profit u četvrtom kvartalu za 31 odsto

AutomobiliNovacSvet

25.1.2024 13:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hyundai povećao neto profit u četvrtom kvartalu za 31 odsto Hyundai povećao neto profit u četvrtom kvartalu za 31 odsto
Južnokorejski Hyundai Motor je u četvrtak izvestio o povećanju dobiti u četvrtom kvartalu od 31 odsto, što je izostavilo očekivanja analitičara zbog nepovoljnih deviznih... Hyundai povećao neto profit u četvrtom kvartalu za 31 odsto

Južnokorejski Hyundai Motor je u četvrtak izvestio o povećanju dobiti u četvrtom kvartalu od 31 odsto, što je izostavilo očekivanja analitičara zbog nepovoljnih deviznih kurseva, kao i jednokratnih troškova vezanih za prodaju svoje fabrike u Rusiji u decembru.

Hyundai Motor, treći svetski proizvođač automobila po prodaji sa svojom filijalom Kiom, prijavio je neto profit od 2.200 milijardi vona (2,2 milijarde dolara) za period od oktobra do decembra u odnosu na profit od 1.700 milijardi vona godinu dana ranije. Prosečna prognoza iznosila je 2.900 milijardi vona, prenosi Reuters.

U decembru je Hyundai Motor saopštio da će imati gubitak od 287 milijardi vona zbog prodaje svoje fabrike u Rusiji, gde su operacije obustavljene od marta 2022. godine.

Hyundai ove godine planira rast prihoda od četiri do pet odsto. Očekuje se rast prodaje vozila u Severnoj Americi od 4,9 odsto, ali pad od 3,7 odsto i pad prodaje vozila od 0,6 odsto u Kini i Evropi.

Predviđena je operativna profitna marža između osam i devet procenata u skladu sa prošlom godinom.

Kako su saopštili iz ove auto-kompanije očekuju da će i dalje bit teško predvideti poslovno okruženje, zbog neizvesnosti na makro nivou.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...