nakon što su iznenadili tržište snažnim rastom

Hyundai Motor i Kia očekuju dobru prodaju u SAD i u 2024. godini

AutomobiliLifestyleSvet

13.1.2024 11:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Hyundai Motor i Kia očekuju dobru prodaju u SAD i u 2024. godini Hyundai Motor i Kia očekuju dobru prodaju u SAD i u 2024. godini
Auto-giganti Hyundai Motor i Kia se spremaju da obnove svoj kombinovani prodajni rekord u Sjedinjenim Američkim Državama ove godine, i da tako produže pobednički... Hyundai Motor i Kia očekuju dobru prodaju u SAD i u 2024. godini

Auto-giganti Hyundai Motor i Kia se spremaju da obnove svoj kombinovani prodajni rekord u Sjedinjenim Američkim Državama ove godine, i da tako produže pobednički niz uz pomoć luksuznih i ekološki prihvatljivih vozila.

SAD se pojavljuju kao ključno strateško tržište za južnokorejske proizvođače automobila, nakon što su iznenadili tržište snažnim rastom prodaje od 12,1 odsto u 2023. u odnosu na godinu dana ranije, prenosi Korea Times.

Menadžment kompanije očekuje dalji rast prodaje, jer se potražnja postepeno povećava za električna vozila (EV) i druge modele. Pristojna prodaja sportskih vozila takođe je podstakla bolje rezultate, navode iz Hyundai Motora.

Prošle godine, ova dva proizvođača automobila ostvarila su izvanredan rast prodaje od 52,3 odsto u sektoru ekološki prihvatljivih vozila, uključujući EV. Njihov udeo u prodaji iznosio je 16,8 odsto u 2023, što je petostruki rast u odnosu na tri godine ranije.

Hyundai i Kia imaju veći uticaj na američkom tržištu ekološki prihvatljivih vozila, nadmašujući tržišni udeo od 20 odsto u tri uzastopne godine od 2021. Ovo je dvostruko više od njihovog globalnog tržišnog udela od oko deset odsto.

Prodaja Genesis vozila takođe je u postepenom porastu u najvećoj svetskoj ekonomiji. Genesis je debitovao 2015. godine, a njegova akumulirana prodaja u SAD premašila je 250.000. Procenjuje se da će ta cifra dostići simbolični nivo od 300.000 negde pre kraja trećeg kvartala ove godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...