Prošle godine registrovali više od 2,8 miliona novih vozila

U nemačkoj auto-industriji i dalje vlada loše raspoloženje

AutomobiliLifestyleSvet

12.1.2024 08:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U nemačkoj auto-industriji i dalje vlada loše raspoloženje U nemačkoj auto-industriji i dalje vlada loše raspoloženje
U nemačkoj auto-industriji i dalje vlada loše raspoloženje, pokazao je objavljeni izveštaj Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena za decembar 2023. godine. Nemačke... U nemačkoj auto-industriji i dalje vlada loše raspoloženje

U nemačkoj auto-industriji i dalje vlada loše raspoloženje, pokazao je objavljeni izveštaj Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena za decembar 2023. godine.

Nemačke kompanije u automobilskoj industriji su u decembru ocenile svoju sadašnju situaciju kao nešto lošiju nego u novembru pošto je indeks pao na 9,5 poena sa novembarskih 15,4 poena, navodi se na veb stranici IFO, prenosi Politika.

Firme ipak smatraju da su u 2023. postigle zadovoljavajući nivo proizvodnje, što potvrđuju i zvanični podaci Nemačke Savezne uprave za motorni saobraćaj prema kojima je u 2023. godini u Nemačkoj registrovano više od 2,8 miliona novih vozila, za sedam odsto više nego u 2022. godini.

„Kompanije u auto-industriji su generalno bile nešto više optimistične povodom izgleda za 2024. godinu nego u novembru”, navela je specijalista za IFO Centra za industrijsku organizaciju i nove tehnologije, Anita Velfl. Indikator koji meri očekivanja nemačkih proizvođača automobila je u decembru blago porastao na minus 39,6 poena sa novembarskih minus 44,3 poena.

  • Grocka

    14.1.2024 #1 Author

    Logicno, kriza je svuda

    Odgovori

  • SHALIMAR

    14.1.2024 #2 Author

    U Nemackoj vlada lose raspolozenje ne samo u auto industriji nego svuda…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...