Novi investicioni ciklus pokrenut tokom 2023. godine

Galenika nastavlja širenje portfolija i investicije u proizvodnju

BiznisInvesticijePoslovanjeZdravlje

18.4.2024 13:55 Autor: Marko Andrejić 2

Galenika nastavlja širenje portfolija i investicije u proizvodnju Galenika nastavlja širenje portfolija i investicije u proizvodnju
Farmaceutska kompanija Galenika nastavlja strateško širenje portfolija kroz partnerstvo i ekskluzivni ugovor sa kompanijom Cantabria Labs, jednim od vodećih španskih proizvođača dermatoloških brendova. Na... Galenika nastavlja širenje portfolija i investicije u proizvodnju

Farmaceutska kompanija Galenika nastavlja strateško širenje portfolija kroz partnerstvo i ekskluzivni ugovor sa kompanijom Cantabria Labs, jednim od vodećih španskih proizvođača dermatoloških brendova. Na ovaj način Galenika preuzima generalnu distribuciju Cantabria Labs premium dermokozmetike, za tržišta Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Cantabria Labs posluje na 85 tržišta širom sveta, poseduje najviše standarde kvaliteta i proizvode koji su lideri u svojim kategorijama širom Evrope.

Galenika je prošle godine, samo u Srbiji, lansirala 25 proizvoda, a tokom 2024. planira lansiranje čak 80 novih proizvoda.

Akvizicija kompanije LifeMedic i partnerstvo sa italijanskim proizvođačem Pharmalife Reasearch, novi premium ugovor o saradnji sa Cantabria Labs iz Španije i ekspanzija sopstvenog portfolija Galenike – zajedno dodatno jačaju tržišnu poziciju kompanije.

„Strateški smo fokusirani na osnaživanje Galenike kroz širenje sopstvenog portfolija i uspostavljanje partnerstava sa globalnim proizvođačima. Tokom prošle godine Galenika je pokrenula novi investicioni ciklus čiji je fokus dalje proširenje kapaciteta najsavremenije proizvodnje i zaštita životne sredine. Od 2023. godine je uloženo 18,8 miliona evra u razvoj tri nove fabrike i rekonstrukciju kompletnog internog vodovoda kojim se postiže ušteda potrošnje vode za 10 odsto. Kao i do sada, u skladu sa razvojnim planovima, nastavljamo sa investiranjem u digitalizaciju i dalji razvoj proizvodnih kapaciteta, uz širenje poslovnog prisustva na međunarodnim tržištima“, izjavio je na današnjem susretu sa novinarima Rikardo Vian Markes, generalni direktor Galenike.

On je istakao da je, zajedno sa brigom o zdravlju, briga o ljudima na vrhu prioriteta kompanije, pa tako Galenika kontinuirano ulaže u edukaciju i unapređenje uslova rada i bezbednosti zaposlenih.

Ove godine je u planu i dodatno proširenje e-learning platforme za zaposlene.

U okviru internacionalizacije poslovanja, tokom prošle godine lansirani su proizvodi u Sloveniji i Hrvatskoj, a otvorena su i predstavništva za tržišta Češke i Slovačke, na kojima se prvi Galenikini proizvodi očekuju ove godine.

Proces digitalizacije se nastavlja u kontinuitetu i doprinosi kvalitetu rada i poslovanja. Putem najsavremenije SAP Analytics Cloud platforme digitalizovana je analiza svih poslovnih procesa u kompaniji, što predstavlja unapređenje strateškog i operativnog planiranja poslovanja.

Kako navode iz Galenike, u planu je uvođenje ISO 27001 standarda za upravljanje bezbednošću informacijama, kao i implementacija Digital Manufactoring platformi za dodatno povećanje efikasnosti i produktivnosti u proizvodnji.

 • LENA

  18.4.2024 #1 Author

  Planiranje lansiranja 80 novih proizvoda zaista pokazuje ambiciju kompanije za rastom i inovacijama.

  Odgovori

 • FILIP07

  20.4.2024 #2 Author

  GALENIKO I OCE I MAJKO !!!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...