nemačka kompanija planira da otkupi vlasnički udeo koji je uzela država

Lufthansa ostvarila prvi kvartalni profit od početka pandemije

EUNovac

3.11.2021 15:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Lufthansa ostvarila prvi kvartalni profit od početka pandemije Lufthansa ostvarila prvi kvartalni profit od početka pandemije
Nemačka avio-kompanija Lufthansa zabeležila je prvi kvartalni profit od početka pandemije korona virusa. Ovaj avio-prevoznik je ostvario operativni profit od 17 miliona evra u... Lufthansa ostvarila prvi kvartalni profit od početka pandemije

Nemačka avio-kompanija Lufthansa zabeležila je prvi kvartalni profit od početka pandemije korona virusa. Ovaj avio-prevoznik je ostvario operativni profit od 17 miliona evra u trećem kvartalu ove godine, prenosi Deutsche Welle.

Prihodi kompanije su se skoro udvostručili u tromesečju jul-septembar, dostigavši 5,2 milijarde evra, što je skok od 96 odsto u odnosu na godinu ranije.

„Sa rastućom potražnjom za poslovnim putovanjima i rekordnim rezultatom poslovnim segmentom Lufthansa Cargo, savladali smo još jednu prepreku na putu izlaska iz krize i vratili se na pozitivnu teritoriju“, naveo je predsednik i izvršni direktor kompanije Lufthansa Karsten Špor (Carsten Spohr) u saopštenju.

Kompanija namerava da proširi ponudu putničkih letova za 2022. godinu na oko 70 odsto prepandemijskog nivoa.

Najveću nemačku avio-kompaniju je od propasti spasila vlada pruživši joj finansijsku pomoć u maju 2020. u iznosu 9,0 milijardi evra pošto joj je pandemija nanela ogromne gubitke. Na ime pružene pomoći nemačka vlada je dobila 20 odsto vlasničkog udela u kompaniji.

Iz Lufthanse poručuju da nameravaju da u potpunosti otplate vladine pozajmice i da otkupe svoje akcije, dodajući da su već pokrenuli te aktivnosti.

Lufthansa, osnovana 1953. godine, takođe poseduje avio-kompanije Austrian Airlines, Swiss International Airlines, Brussels Airlines i niskotarifnog prevoznika Eurowings.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...