Preuzimanje dužnosti krajem marta

Marina Papadakis novi generalni sekretar Udruženja banaka Srbije

BankeNovac

18.3.2023 13:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Marina Papadakis novi generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Marina Papadakis novi generalni sekretar Udruženja banaka Srbije
Upravni odbor Udruženja banaka Srbije (UBS) izabrao je na sednici održanoj 13. marta gospođu Marinu Papadakis za novog generalnog sekretara. Ona će dužnost preuzeti... Marina Papadakis novi generalni sekretar Udruženja banaka Srbije

Upravni odbor Udruženja banaka Srbije (UBS) izabrao je na sednici održanoj 13. marta gospođu Marinu Papadakis za novog generalnog sekretara. Ona će dužnost preuzeti krajem meseca.

Kako se navodi u saopštenju UBS, gospođa Papadakis je svoju karijeru započela u renomiranoj advokatskoj kancelariji u kojoj je provela više od 10 godina radeći na korporativnim pravnim poslovima. Karijeru je zatim nastavila kao višegodišnji rukovodilac u Narodnoj banci Srbije, gde je radila u Direkciji za zakonodavno-pravne poslove, Kabinetu guvernera, Sektoru za restrukturiranje banaka i kao predstavnik Narodne banke Srbije u Misiji Republike Srbije pri Evropskoj uniji.

Marina je osnovala advokatsku kancelariju u Beogradu, gde je fokus njenog rada bio na korporativnim i komercijalnim pravnim poslovima, uključujući pravo konkurencije, regulatorno i administrativno, kao i evropsko pravo.

Izborom Marine Papadakis za generalnog sekretara Udruženje banaka Srbije će nastaviti da unapređuje saradnju sa svim relevantnim institucijama i akterima na bankarskom i finansijskom tržištu, sa regulatornim telima, sa klijentima banaka i njihovim predstavnicima, a sa trajnim ciljem unapređenja i modernizacije bankarskog sistema Srbije.

Upravni odbor Udruženja banaka zahvalio se Vladimiru Vasiću na uspešnom vođenju UBS u prethodnom mandatu i svemu što je učinio na modernizaciji Udruženja, kao i na jačanju pozicije bankarskog sektora u Srbiji i svetu, njegovoj modernizaciji i boljem razumevanju sa svim zainteresovanim javnostima.

Tagovi
BANKE NOVAC

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...