Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Praksa firme „Mondi-Consulting“ iz BiH

Posredovanje u osiguranju – besplatna usluga koja klijentima posebno znači tokom korona krize

Firme u fokusuNovacOsiguranjePoslovanjePreduzetnikU fokusu

24.3.2021 15:56 Izmenjeno: 14:31 Autor: Julijana Vincan 3

Posredovanje u osiguranju – besplatna usluga koja klijentima posebno znači tokom korona krize Posredovanje u osiguranju – besplatna usluga koja klijentima posebno znači tokom korona krize
Krizna vremena poput ovog koje je izazvala pandemija korona virusa budi svest o važnosti dodatne sigurnosti. Jedan od načina, čiji je značaj upravo u... Posredovanje u osiguranju – besplatna usluga koja klijentima posebno znači tokom korona krize

Krizna vremena poput ovog koje je izazvala pandemija korona virusa budi svest o važnosti dodatne sigurnosti. Jedan od načina, čiji je značaj upravo u ovom periodu došao u prvi plan, jesu osiguranja koja pružaju osiguravajuće kuće. Kako su i izazovi brojni, tako postoji i niz raznovrsnih osiguranja, a kako bismo o njima saznali nešto više i snašli se u širokom izboru ponuda, neophodna je konsultacija sa onima koji se time profesionalno bave. Jedna takva firma je „Mondi-Consulting“ iz Sarajeva.

Preduzeće je osnovano 2009. godine i od tada svoj rad fokusira samo na područje Bosne i Hercegovine. Kako su rasli i razvijali se, 2017. godine osnivaju sestrinsko preduzeće „Mondi-Consulting International“ za zastupanje i naplatu šteta u osiguranju. Svoje usluge proširuju prvo na region, a zatim i na zemlje Evropske unije. Njihova primarna delatnost svakako je posredovanje u osiguranju, ali imaju i niz drugih primarih usluga, kao što je zastupanje klijenata u procedurama prijave, procene i likvidacije šteta iz svih vrsta osiguranja.

„Veoma smo zadovoljni poslovanjem, iako se mora priznati da se značajno oseti uticaj korana krize. Obe firme zapošljavaju oko osam radnika, kao i još toliko spoljnih saradnika i pridržavamo se svih propisanih epidemioloških mera. To da pružamo stvarno kvalitetne usluge govori široki krug zadovoljnih klijenata i poslovnih partnera“, istakla je za Biznis.rs direktorica Drita Hadžibeganović.

žene
Foto: Unsplash.com

Ovo društvo nastalo je, kako kaže, da bi udovoljilo potražnju za kvalitetnim uslugama baziranim na prikupljanju pouzdanih informacija koje pomažu prilikom odlučivanja u domaćem poslovanju, planiranju aktivnosti, rešavanju konkretnih problema ili kontroli uspešnosti poslovanja.

„Mi pružamo potpunu uslugu klijentima u vezi osiguranja uključujući usluge: kompletne registracije vozila, dolazak na adresu klijenta, prevod vozila, usluga izrade i overe Ugovora o kupoprodaji, naplate šteta kod osiguranja u zemlji i inostranstvu, kao i usluge pravnog konsaltinga“, naglasila je naša sagovornica.

Kada je reč o posredovanju u osiguranju, ovo preduzeće u potpunosti ima pregled nad tržištem osiguranja. Za razliku od zastupnika u osiguranju (koji prodaje osiguranja za osiguravajuće društvo), posrednik radi za klijenta i u klijentovom interesu, i na tržištu osiguranja pronalazi najpovoljniju ponudu.

„Naša kompanija radi u interesu svojih klijenata, ostvarujući ga kroz saradnju sa osiguravajućim kućama i zastupajući klijente u svim fazama ugovora o osiguranju. Dakle, mi kao posrednici u osiguranju nemamo cilj da prodamo osiguranje klijentu, već da savetujemo klijenta pri izboru vrste osiguranja, rizika od kojih se treba osigurati i koji je najbolji izbor za njih“, objasnila je Hadžibeganović.

Predavanje na konferenciji
Foto: Unsplash.com

Kako „Mondi-Consulting“ radi za interes klijenata, njihove usluge posredovanja u osiguranju za klijente su besplatne (bez naknade), a proviziju (naknadu za obavljeni posao) ostvaruju od osiguravajuće kuće. Ovakav vid poslovanja predstavlja, kako navodi direktorica firme, veliko rasterećenje za klijente, pre svega zbog uštede vremena potrebnog za poslove osiguranja.

Svemu rečenom u prilog ide i to što je ovo društvo za zastupanje u osiguranju iz Sarajeva nosilac A+ bonitetne ocene, koja spada u najviše ocene kojima se može nagraditi poslovanje neke firme.

„A+ Sertifikat bonitetne izvrsnosti označava visoku sposobnost izvršenja finansijskih obaveza i nizak kreditni rizik. Preduzeće koje je zaslužilo ovu bonitetnu ocenu ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti. Sa takvom firmom ostale kompanije mogu kvalitetno i uspešno da sarađuju, a uspešno poslovanje će se nastaviti i u budućnosti“, zaključak je bonitetne kuće CompanyWall.

Poslovni prihodi (EUR):
110.192 (2019)
Broj zaposlenih:
3 (2019)

 • Tanja

  24.3.2021 #1 Author

  Svaka cast! Ovakve kuce su potrebne i kod nas, jer ljudi su neupuceni!

  Odgovori

 • GocaBG

  24.3.2021 #2 Author

  Za svaku su pohvalu…

  Odgovori

 • Danijela

  24.3.2021 #3 Author

  Bravo i samo tako nastavite.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...