Kvartalni izveštaj kineskog tehnološkog giganta

Prihodi kompanije Baidu ispod očekivanja

NovacSvet

28.2.2024 12:43 Autor: Vladimir Jokanović 3

Prihodi kompanije Baidu ispod očekivanja Prihodi kompanije Baidu ispod očekivanja
Kineska tehnološka kompanija Baidu nije ispunila očekivanja analitičara o prihodima u četvrtom kvartalu prošle godine, jer su oglašivači manje trošili usled neujednačenog ekonomskog oporavka... Prihodi kompanije Baidu ispod očekivanja

Kineska tehnološka kompanija Baidu nije ispunila očekivanja analitičara o prihodima u četvrtom kvartalu prošle godine, jer su oglašivači manje trošili usled neujednačenog ekonomskog oporavka u Kini.

Baidu je zabeležio 4,92 milijarde dolara prihoda od oktobra do decembra, dok su analitičari prognozitrali nešto više. Akcije kompanije koje se kotiraju na berzi u SAD oslabile su dva odsto u ranom trgovanju u sredu, prenosi Reuters.

Prihod kompanije od online marketinga porastao je za šest odsto na oko 2,65 milijardi dolara, dok je prilagođeni neto prihod kompanije iznosio oko milijardu dolara, što je pad prihoda za više od 40 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Pad prihoda odražava šire izazove sa kojima se kompanija suočava, uključujući povećanju konkurenciju u sektoru veštačke inteligencije i potrebu da se povećaju prihodi od oglašavanja usled sporog ekonomskog oporavka u Kini.

Baidu namerava da se fokusira na razvoj generativne veštačke inteligencije, jačanje kapaciteta Baidu Cloud, kao i na pobolšanje mobilnog pretraživača i unapređenje performansi za autonomnu vožnju.

 • LJUBOMIR

  28.2.2024 #1 Author

  Živa stvar

  Odgovori

 • VALE

  28.2.2024 #2 Author

  Svr zavisi kolika su ocekivanja bila

  Odgovori

 • SHALIMAR

  28.2.2024 #3 Author

  Sve je promenljivo u poslovanju,verujem da će uskoro biti prihodi uvećani..

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...