U odnosu na avgust povećanje 0,1 odsto

Prosečna zarada u Crnoj Gori u septembru 800 evra

NovacRegion

30.10.2023 13:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Prosečna zarada u Crnoj Gori u septembru 800 evra Prosečna zarada u Crnoj Gori u septembru 800 evra
Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u septembru je, prema podacima Monstata, iznosila 800 evra i bila je 0,1 odsto viša u odnosu na... Prosečna zarada u Crnoj Gori u septembru 800 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u septembru je, prema podacima Monstata, iznosila 800 evra i bila je 0,1 odsto viša u odnosu na avgust.

Prosečna neto zarada u septembru je, u odnosu na isti mesec prošle godine, porasla 11,4 odsto. Prosečna bruto zarada u septembru je iznosila 998 evra, piše Mina.

„Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u septembru u odnosu na avgust zabeležile rast od 0,8 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile pad od 0,7 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosečna bruto zarada je u trećem ovogodišnjem kvartalu, u odnosu na drugo tromesečje, zabeležila rast od jedan odsto.

Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u septembru su u odnosu na avgust porasle u sektorima stručne, naučne i tehničke delatnosti 2,4 odsto, prerađivačka industrija 1,6 odsto, umetničke zabavne i rekreativne delatnosti 1,5 odsto, poslovanje nekretninama 1,4 odsto, finansijske i delatnost osiguranja 1,3 odsto.

Rast je zabeležen i u sektorima usluge smeštaja i ishrane 1,2 odsto, ostale uslužne delatnosti jedan odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i informisanje i komunikacije po 0,9 odsto i snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 0,6 odsto.

Pad prosečne neto zarade u septembru je, u odnosu na prethodni mesec, zabeležen u sektorima građevinarstvo 2,1 odsto, snabdevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama jedan odsto, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 0,9 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 0,7 odsto, vađenje ruda i kamena 0,5 odsto, državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 0,4 odsto, trgovina na veliko i malo; popravka motornih vozila i motocikala, saobraćaj i skladištenje i obrazovanje po 0,3 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...