najvišu platu u svetu imaju švajcarci

Crna Gora na 55. mestu po visini prosečne zarade

RegionSvetVesti

19.8.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Crna Gora na 55. mestu po visini prosečne zarade Crna Gora na 55. mestu po visini prosečne zarade
Crna Gora se, po prosečnoj mesečnoj zaradi, nalazi na 55. mestu, pokazuju statistički podaci koji su objavljeni na X nalogu Fact Protocol. Prema tim... Crna Gora na 55. mestu po visini prosečne zarade

Crna Gora se, po prosečnoj mesečnoj zaradi, nalazi na 55. mestu, pokazuju statistički podaci koji su objavljeni na X nalogu Fact Protocol.

Prema tim podacima, prosečna plata u Crnoj Gori je 769 dolara, prenosi Mina, pozivajući se na portal RTCG.

Ali, po podacima Monstata, prosečna bruto zarada u februaru u Crnoj Gori iznosila je 958 evra, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 771 evro.

„Ako se ima u vidu da su potrošačke cene u februaru u odnosu na januar zabeležile rast od 0,5 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile rast od 1,3 odsto“, objavio je Monstat u martu.

Prema podacima koje je objavio Fact Protocol, najveća prosečna zarada je u Švajcarskoj (6.260 dolara), zatim u Luksemburgu (5.100 dolara), potom u Singapuru (4.960 dolara). Nakon njih na listi je Amerika sa prosečnom zaradom od 4.670 dolara.

Na petoj poziciji nalazi se Island sa 4.360 dolara, zatim sledi Katar sa 4.170 dolara. Sedmo mesto zauzela je Nemačka sa prosečnom platom od 3.560 dolara. Na samom kraju liste su Venecuela, Pakistan i Egipat.

  • SHALIMAR

    20.8.2023 #1 Author

    A gde smo mi sa nasim prosecnim platama?🙄🙄🙄

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...