REKORDAN BROJ PLAĆANJA U DINARSKIM PLATNIM SISTEMIMA Realizovan i najveći broj transakcija od početka rada novog programa, kažu u NBS

BankeNovacSrbijaVesti

24.9.2020 14:03 Autor: Ljiljana Begović 0

REKORDAN BROJ PLAĆANJA U DINARSKIM PLATNIM SISTEMIMA Realizovan i najveći broj transakcija od početka rada novog programa, kažu u NBS REKORDAN BROJ PLAĆANJA U DINARSKIM PLATNIM SISTEMIMA Realizovan i najveći broj transakcija od početka rada novog programa, kažu u NBS
Narodna banka Srbije saopštila je da je zabeležen rekordan broj plaćanja i u IPS NBS, RTGS NBS, kao i u kliring NBS sistemu od... REKORDAN BROJ PLAĆANJA U DINARSKIM PLATNIM SISTEMIMA Realizovan i najveći broj transakcija od početka rada novog programa, kažu u NBS

Narodna banka Srbije saopštila je da je zabeležen rekordan broj plaćanja i u IPS NBS, RTGS NBS, kao i u kliring NBS sistemu od početka njihovog rada.

U RTGS NBS i kliring NBS sistemu 21. 9. 2020. godine realizovano je 1.729.931 plaćanje, što predstavlja novi rekordan dnevni broj realizovanih transakcija od početka rada navedenih sistema.

U IPS NBS sistemu Narodne banke Srbije, u jednom danu, realizovano je 142.769 plaćanja, što predstavlja novi rekordan dnevni broj realizovanih transakcija od početka rada ovog sistema.

Foto: Pixabay.com

NBS sistem s radom je počeo 2018. godine i od početka beleži uspeh, koji se do sada najviše pokazao u rastu broja i vrednosti transakcija.

Nakon Srbije, u novembru 2018. godine Evropska centralna banka uspostavila je panevropski instant platni sistem (TARGET Instant Payment Settlement – TIPS). Federalne rezerve Sjedinjenih Američkih Država trenutno rade na razvoju svog sistema za instant plaćanja pod nazivom FedNow Service, navodi se u saopštenju NBS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...