Slovenački osiguravač ostvario 68 miliona evra čiste dobiti

Sava Re isplaćuje 1,6 evra bruto dividende po akciji

EUNovacOsiguranje

6.6.2023 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sava Re isplaćuje 1,6 evra bruto dividende po akciji Sava Re isplaćuje 1,6 evra bruto dividende po akciji
Akcionari Grupe Sava osiguranje saglasili su se sa predlogom uprave da druga najveća osiguravajuća kuća u Sloveniji isplati 24,8 miliona evra dividende, što iznosi... Sava Re isplaćuje 1,6 evra bruto dividende po akciji

Akcionari Grupe Sava osiguranje saglasili su se sa predlogom uprave da druga najveća osiguravajuća kuća u Sloveniji isplati 24,8 miliona evra dividende, što iznosi 1,6 evra bruto dividende po akciji, objavio je SeeBiz.

Sava Re je prošle godine ostvarila 68 miliona evra čiste dobiti, pa će nešto više od trećine biti isplaćeno kroz dividentu 21. juna, odlučila je skupština akcionara.

Od ostalih predloženih odluka, akcionari nisu podržali politiku nagrađivanja organa upravljanja i nadzora osiguravajućeg društva. Predstavnici vlasničkog udela države glasali su protiv te odluke, jer odudara od smernica koje je postavio Slovenski državni holding (SDH).

Sava Re je, kako ističe SeeBiz, u prva tri meseca ove godine ostvarila 20,5 miliona evra čiste dobiti, što je, prema uporedivim podacima, 2,4 puta više nego u istom periodu prošle godine.

Skok dobiti delom je rezultat rasta obima poslovanja, a delom i veće dobiti portfelja zbog povoljnijih uslova na finansijskim tržištima.

Uskoro se očekuje i odluka akcionara najveće osiguravajuće kuće u Sloveniji – Zavarovalnice Triglav, koja je predložila podelu dividende od 2,5 evra po akciji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...