vlasti izrazile interesovanje

Srbija od MMF-a traži stendbaj aranžman

BankeNovac

13.9.2022 11:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbija od MMF-a traži stendbaj aranžman Srbija od MMF-a traži stendbaj aranžman
Stalna predstavnica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Julija Ustjugova potvrdila je u utorak da su vlasti u Srbiji izrazile interesovanje za postizanje stendbaj... Srbija od MMF-a traži stendbaj aranžman

Stalna predstavnica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Julija Ustjugova potvrdila je u utorak da su vlasti u Srbiji izrazile interesovanje za postizanje stendbaj aranžmana sa tom finansijskom institucijom.

Kako je rekla za Politiku, a prenela je Beta, standardna je procedura da MMF, posle takvog zahteva, vodi razgovore sa vladom kako bi procenio ekonomsku i finansijsku situaciju i veličinu ukupnih finansijskih potreba zemlje da bi sporazum bio postignut.

Kada se postigne dogovor oko politika i finansijskog paketa, precizirala je Ustjugova, Izvršnom odboru MMF se daje preporuka da podrži političke namere zemlje i proširi pristup resursima Fonda.

U slučaju finansijskog aranžmana sa MMF-om, trenutni nefinansirajući instrument za koordinaciju politike će biti otkazan, rekla je Ustjugova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima da očekuje da bude dogovoren stendbaj aranžman sa MMF-om.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *