U SUBOTU NASTAVAK ISPLATE ZA 950.000 PENZIONERA Uplata pomoći na račune i dostava na kućnu adresu

BankeNovacSrbija

16.5.2020 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs

U SUBOTU NASTAVAK ISPLATE ZA 950.000 PENZIONERA Uplata pomoći na račune i dostava na kućnu adresu U SUBOTU NASTAVAK ISPLATE ZA 950.000 PENZIONERA Uplata pomoći na račune i dostava na kućnu adresu
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je u subotu ujutru počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno... U SUBOTU NASTAVAK ISPLATE ZA 950.000 PENZIONERA Uplata pomoći na račune i dostava na kućnu adresu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je u subotu ujutru počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950.000 penzionera, odnosno za penzionere koji imaju tekući račun u Banci Poštanska štedionica i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.

Prethodno je u petak isplaćena ova jednokratna pomoć za oko 100.000 penzionera, koji su tog istog dana mogli i da raspolažu novcem, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

“Danas, u filijalama Poštanske štedionice penzioneri mogu da podignu svojih 100 evra jednokratne pomoći, odnosno u dinarskoj protivrednosti, reč je o 11.759,40 dinara, koju im je uplatila država. Penzionerima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno koji nemaju tekući račun u banci, Banka Poštanska štedionica otvorila je poseban namenski račun za uplatu jednokratne pomoći. Novac će moći da podignu u svih 185 ekspozitura Banke Poštanska štedionica, kao i na šalterima pošta“, rekao je Mali.

On je precizirao da na kućnu adresu penzije prima ukupno 305.200 penzionera.

Ministar finansija je dodao da će sve ekspoziture banke danas raditi sa izmenjenim, produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova. “Reč je, dakle, kada se uzmu u obzir obe grupe penzionera, o ukupno 950.000 najstarijih, koji će primiti jednokratnu podršku na ovaj način. U danima neizvesnosti, želimo da pružimo dodatnu sigurnost našim penzionerima. Nadam se da će oni ovaj novac iskoristiti za ono što im je najpotrebnije“, naveo je minister finansija.

Mali je podsetio i da je država pokazala svoju socijalnu odgovornost i u krizi koja je već za nama jer je sačuvala živote i zdravlje najstarijih sugrađana putem odgovornih mera koje je preduzela. “Znam da im nije bilo lako u protekla dva meseca. Ali oni su pokazali istrajnost a svojim ponašanjem pokazali su da imaju poverenje u državu i one koji je vode“, naglasio je on.

Mali je podsetio da su penzioneri početkom aprila dobili i jednokratni dodatak od 4.000 dinara, zajedno sa punim iznosom penzije za mesec mart. On je precizirao i da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama, navedeno je u saopštenju.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.