PENZIONERIMA LEŽE PO 100 EVRA NA RAČUNE Počinje isplata jednokratne pomoći države

IzdvajamoSrbijaVesti

15.5.2020 10:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

PENZIONERIMA LEŽE PO 100 EVRA NA RAČUNE Počinje isplata jednokratne pomoći države PENZIONERIMA LEŽE PO 100 EVRA NA RAČUNE Počinje isplata jednokratne pomoći države
Na račune penzionera u petak će leći po 100 evra jednokratne novčane pomoći koju Vlada Srbije daje građanima u okviru ekonomskih mera za ublažavanje... PENZIONERIMA LEŽE PO 100 EVRA NA RAČUNE Počinje isplata jednokratne pomoći države

Na račune penzionera u petak će leći po 100 evra jednokratne novčane pomoći koju Vlada Srbije daje građanima u okviru ekonomskih mera za ublažavanje posledica virusa korona.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će posle pezionera 100 evra biti uplaćeno na račune primalaca socijalne pomoći, a zatim i na račune građana koji su se prijavili onlajn od 13. maja, ili preko kol centra 0800 101 100, koji je u petak počeo da radi.

„Želeli smo da prvo novac dobiju najstariji sugrađani koji su tokom epidemije virusa korona imali težak period iza sebe. Ovo je način da im zahvalimo“, rekao je Mali za TV Pink.

On je podsetio da za penzioneri i primaoce socijalne pomoći nije bila potrebna nikakva prijava, već su oni po automatizmu dobili pomoć.

Za ostale građane onlajn prijava počela je u sredu 13. maja, a kol centar počeo je da radi 15. maja.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...