Covid-19 gasi i uspešna preduzeća

Veliko interesovanje za rasprodaju zaliha piva čuvene hrvatske pivare

Firme u fokusuLifestyleNovacStečajU fokusuZanimljivosti

17.3.2021 11:27 Autor: Julijana Vincan 0

Veliko interesovanje za rasprodaju zaliha piva čuvene hrvatske pivare Veliko interesovanje za rasprodaju zaliha piva čuvene hrvatske pivare
Najveća pivara u primorsko-goranskoj županiji, „Kaltenberg Adria“ iz Kukuljanova, zajedno sa svojim  pripadajućim restoranom već je nekoliko meseci u stečaju, ali je zbog prirode... Veliko interesovanje za rasprodaju zaliha piva čuvene hrvatske pivare

Najveća pivara u primorsko-goranskoj županiji, „Kaltenberg Adria“ iz Kukuljanova, zajedno sa svojim  pripadajućim restoranom već je nekoliko meseci u stečaju, ali je zbog prirode svojih proizvoda koji su preostali morala da ih rasproda pre isteka roka, što je izazvalo veliko interesovanje kupaca u Hrvatskoj.

Naime, s obzirom da se radilo o specifičnoj fabrici čiji je proizvodni program proizvodnja piva, odnosno kvarljivih prehrambenih proizvoda, pojavila se obaveza prodaje zaliha. U stečajnoj masi nalazi se oko 55.000 litara piva raznih proizvodnih marki i ukusa, čiji je rok trajanja do treće dekade maja. Upravo zbog toga u petak, 12. marta, u 10 sati je otvoren trgovački prostor koji se nalazi u sastavu kompanije „Kaltenberg Adria“, gde je otpočela rasprodaja piva.

Iako se sa ovim informacijama nisu pojavili nigde osim na duštvenim mrežama, navala je krenula od samog otvaranja. I ne čudi, jer je najpovoljnijem pivu cena po gajbi bila 60 kuna (7,92 evra), dok se najskuplje pivo u komercijalnim pakovanjima po 20 komada prodaje po cenama koje se “vrte” između pet (0,66 evra), šest (0,79 evra) ili nešto više kuna, prenosi Novi List.

Pivara u Hrvatskoj
Foto: Kaltenberg Adria

Kaltenberg prodavnica subotom radi od devet do 14 sati, radnim danima od 10 do 17, a tako će raditi i sve do prodaje zaliha, a sudeći po prvom danu, teško da će biti otvoren duže od nekoliko sedmica.

Kako se navodi, cena je veoma privlačna, ali s obzirom da odlično “idu” i skuplji proizvodi, još jednom je jasno da je „Kaltenberga Adria“ itekako imala prostora za rad na riječkom području, jer su njihovi proizvodi po svemu sudeći itekako prihvaćeni. Krah jedne turističke sezone i krajnje neizvesna koja sledi, učinili su svoje, tako da je uprkos prihvaćenosti, teško verovati kako se moglo zagarantovati poslovanje bez većih gubitaka.

Kaltenberg Adria d.o.o. u stečaju

Kukuljanovo 336, 51223 Kukuljanovo, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
2.204.917,31 (2019)
Broj zaposlenih:
58 (2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...