ravnomerni integralni razvoj zemlje

Za razvoj 27 opština i gradova iz republičkog budžeta 410 miliona dinara

InvesticijeNovac

15.3.2024 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Za razvoj 27 opština i gradova iz republičkog budžeta 410 miliona dinara Za razvoj 27 opština i gradova iz republičkog budžeta 410 miliona dinara
Ministar državne uprave i lokalne samouprave  Aleksandar Martinović potpisao je danas u Čačku ugovore sa predstavnicima 27 opština i gradova u Srbiji za finansiranje... Za razvoj 27 opština i gradova iz republičkog budžeta 410 miliona dinara

Ministar državne uprave i lokalne samouprave  Aleksandar Martinović potpisao je danas u Čačku ugovore sa predstavnicima 27 opština i gradova u Srbiji za finansiranje projekata za 410 miliona dinara iz repubičkog budžeta.

Martinović je novinarima rekao da će ove godine posle rebalansa republičkog budžeta još 500 do 600 miliona dinara biti namenjeno za finansiranje dodatnih projekata u opštinama i gradovima, prenosi Beta.

Danas potpisani ugovori sa „27 lokalnih samouprava od severa do juga, od istoka do zapada“ znače da je vladi stalo do „onoga što se nekada zvalo ravnomerni regionalni razvoj, a danas se zove integralni razvoj“ svih krajeva Srbije, rekao je Martinović.

Dodao je da je pre dva dana u Gornjem Milanovcu potpisao ugovore sa 14 lokalnih samouprava o otvaranju jedinstvenih upravnih mesta za 90 miliona dinara iz republičkog budžeta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...