Kompanija Gavranović iz Prijedora u BiH za Biznis.rs

Drvna i industrija nameštaja doživele procvat tokom korona krize

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikU fokusu

15.6.2021 15:45 Autor: Julijana Vincan

Drvna i industrija nameštaja doživele procvat tokom korona krize Drvna i industrija nameštaja doživele procvat tokom korona krize
U prvom kvartalu prošle godine iz Bosne i Hercegovine je izvezeno robe i usluga u vrednosti 2,6 milijardi KM (oko 1,33 mlijardi evra), a... Drvna i industrija nameštaja doživele procvat tokom korona krize

U prvom kvartalu prošle godine iz Bosne i Hercegovine je izvezeno robe i usluga u vrednosti 2,6 milijardi KM (oko 1,33 mlijardi evra), a u istom periodu ove godine u vrednosti od više od tri milijarde maraka (oko 1,53 milijarde evra), pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH.

Rast je posebno primetan kod izvoza žitarica, drveta i proizvoda od drveta, ali i nameštaja. Izvoz drveta i proizvoda od drveta porastao je za više od 28 miliona maraka (oko 14,33 miliona evra) u prvom kvartalu 2021. godine, dok je izvoz nameštaja porastao za 51,1 milion KM (oko 26,15 miliona evra).

O uspehu drvne i industrije nameštaja svedoči i iskustvo kompanije Gavranović, koja uspešno posluje više od 20 godina sa sedištem u Prijedoru u BiH.

„Naša primarna delatnost je proizvodnja pločastog nameštaja (kuhinjski i sobni nameštaj) vrhunskog kvaliteta. Posebno smo poznati po visokom kvalitetu kuhinja, američkih plakara, regala, spavaćih soba i dečjih soba. Radimo i izradu kancelarijskog nameštaja, kao i naručivanje sveg nameštaja po meri. Tokom korona krize nismo osetili nikakve posledice po naš biznis, tako da izvoz u Evropsku uniju obavljamo nesmetano i veoma frekventno, tako da trenutno zapošljavamo više od 40 radnika“, izjavio je za Biznis.rs direktor firme, Pero Gavranović.

Dnevna soba
Foto: Gavranović

Kako napominje, s obzirom na dugu tradiciju koju su započeli bazirajući se na proizvodnji pločastog nameštaja po meri, to su održali do danas.

„Iz naše ponude izdvajamo kuhinje, američke plakare, regale, spavaće sobe, dečije sobe i kancelarijski nameštaj. Pored nameštaja iz naše standardne ponude, kupcima smo omogućili i izradu nameštaja po narudžbini. Naš nameštaj je prijatno iznenadio mnoge naše kupce svojim kvalitetom i dizajnom. Funkcionalnost postižemo stalnim praćenjem dostignuća u svetskoj industriji nameštaja. Naš nameštaj omogućava da se kvalitetno i maksimalno iskoristi stambeni i poslovni prostora“, naglasio je naš sagovornik.

O tome da je reč o uspešnoj kompaniji govori i bonitetna ocena AAA, koja svrstava poslovni subjekt u najviši bonitetni razred i utvrđuje se malom broju kompanija koje su superiorne u svojim oblastima poslovanja.

„AAA bonitetna ocena je uverenje da privredni subjekt posluje bez poteškoća i komplikacija u dužem vremenskom periodu. Ova ocena je dokaz izvrsnog poslovanja i automatski znači da kompanija nikada nije bila u blokadi tj. da redovno izvršava sve svoje obaveze. Kompanije koje dobiju AAA bonitetnu ocenu, odlikuje besprekorna solventnost i poslovna efikasnost. Ova ocena je nedvosmislena potvrda stabilnosti kompanije i kvaliteta poslovanja. Preduzeće koje je ocenjeno najvišom bonitetnom ocenom AAA predstavlja pouzdanog i idealanog poslovnog partnera“, zaključak je bonitetne kuće CompanyWall.

Poslovni prihodi (EUR):
650.711 (2020)
Broj zaposlenih:
40 (2020)

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...