Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Direktor firme „VM Protivpožarna Tehnika“ za Biznis.rs

Pasivna protivpožarna zaštita ključna u prevenciji požara

BiznisFirme u fokusuInfrastrukturaPoslovanjePreduzetnikU fokusu

15.4.2021 09:15 Izmenjeno: 09:19 Autor: Julijana Vincan 0

Pasivna protivpožarna zaštita ključna u prevenciji požara Pasivna protivpožarna zaštita ključna u prevenciji požara
U slučaju požara, dobar projekat i održavanje zgrade od suštinske su važnosti za bezbednu evakuaciju prisutnih, svođenje širenja požara na minimum i obezbeđenje prihvatljivih... Pasivna protivpožarna zaštita ključna u prevenciji požara

U slučaju požara, dobar projekat i održavanje zgrade od suštinske su važnosti za bezbednu evakuaciju prisutnih, svođenje širenja požara na minimum i obezbeđenje prihvatljivih bezbednosnih uslova za spasilačke ekipe. Vreme je tada presudno, a najbolja rešenja protivpožarne zaštite uzimaju u obzir specifičnu konstrukciju pojedinačnih zgrada i način na koji ih stanari koriste. Prvi korak, koji može da spreči mnoge katastrofe, jeste upravo prevencija požara.

Tu na scenu stupa pasivna zaštita od požara – grupa sistema koji dele zgradu na požarne sektore preko vatrootpornih zidova, međuspratnih konstrukcija i konstrukcione zaštite, sprečavajući brzo širenje požara i štiteći građevinsku konstrukciju što je moguće duže, kako bi se obezbedilo vreme za evakuaciju prisutnih iz zgrade. Kako objašnjava direktor kompanije „VM Protivpožarna Tehnika“ iz Obrenovca, svaki sistem pasivne zaštite je samo onoliko dobar koliko i proces ugradnje.

„Pasivna zaštita i otpornost na požar bitan je segment zaštite od požara i vrlo važan faktor u izgradnji bezbednog objekta. Ova zaštita podrazumeva ukupan uticaj različitih mera koje se planiraju i implementiraju u objektu, kao i mera o kojima se obučavaju korisnici objekta. Mi posedujemo veliko iskustvo upravo u pasivnoj protivpožarnoj zaštiti i vodimo računa o zahtevima klijenata“, izjavio je za Biznis.rs direktor firme „VM Protivpožarna Tehnika“, Zoran Vukosavljević.

Zaštita od požara je važan deo strategije bezbednosti od požara i obuhvata aktivnu zaštitu od požara (detekcija, suzbijanje) i pasivnu zaštitu od požara (zaštita konstrukcije od požara, podela na požarne sektore).

„Pasivna zaštita od požara zasniva se na zaštiti konstrukcije od požara i podeli na požarne sektore, a omogućava bezbednu evakuaciju prisutnih osoba iz objekta i ulazak vatrogasnih ekipa u objekat. Zaštita konstrukcije od požara obezbeđuje stabilnost konstruktivnih elemenata (kao što su čelične ili drvene grede/stubovi) u objektu u slučaju požara. Stabilnost se postiže nanošenjem odgovarajućih proizvoda, kao što su ploče, premazi ili malteri, na konstruktivne elemente“, objašnjava naš sagovornik.

Dodaje da veliki broj zadovoljnih klijenata predstavlja najbolju preporuku njihovog preduzeća. Posluju sa fizičkim i pravnim licima na području Beograda i Obrenovca, ali i cele Srbije, a kako napominje, stoje na raspolaganju svim zainteresovanim poslovnim partnerima za svaki vid dalje saradnje.

Izlaz znak
Foto: Pixabay.com

To da je „VM Protivpožarna Tehnika“ pouzdana i stabilna kompanija sa kojom se može bez brige sarađivati, potvrđuje i AAA bonitetna ocena, koja svrstava poslovni subjekt u najviši bonitetni razred i utvrđuje se malom broju kompanija koje su superiorne u svojim oblastima poslovanja.

„Bonitetna ocena AAA uverenje je da privredni subjekt posluje bez poteškoća i komplikacija u dužem vremenskom periodu. Ona je dokaz izvrsnog poslovanja i automatski znači da firma nikada nije bila u blokadi, odnosno, da redovno izvršava sve svoje obaveze, kao i da je odlikuje besprekorna solventnost i poslovna efikasnost. Kompanija koja je ocenjena najvišom bonitetnom ocenom AAA pouzdanje i idealan poslovni partner, i ta ocena je nedvosmislena potvrda stabilnosti kompanije i kvaliteta poslovanja“, zaključak je bonitetne kuće CompanyWall.

VM PROTIVPOŽARNA TEHNIKA DOO OBRENOVAC

MOMČILA KALAJDŽIĆA 24B, 11000 Zvečka, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
298.511,14 (2020)
Broj zaposlenih:
7 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...