ISTIČU ROKOVI ZA PLAĆANJE POREZA Evo šta sve treba da se izmiri u novembru

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

3.11.2020 08:52 Autor: Julijana Vincan 0

ISTIČU ROKOVI ZA PLAĆANJE POREZA Evo šta sve treba da se izmiri u novembru ISTIČU ROKOVI ZA PLAĆANJE POREZA Evo šta sve treba da se izmiri u novembru
Ističe rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje za sledeću godinu, objavila je Poreska uprava. Takođe ističe rok i za plaćanje doprinosa za obavezno... ISTIČU ROKOVI ZA PLAĆANJE POREZA Evo šta sve treba da se izmiri u novembru

Ističe rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje za sledeću godinu, objavila je Poreska uprava. Takođe ističe rok i za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za septembar ove godine.

Rok za dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prošlom mesecu i izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec ističe 5. novembra.

Žena na poslu
Foto: Pixabay.com

Rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec kao i poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV ističe 10. novembra.

Rok za plaćanje više obaveza i podnošenje prijava, kao što je plaćanje mesečnih akontacija poreza i doprinosa na prihode od samostalnih delatnosti za prethodni mesec ističe 16. novembra.

Takođe i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

Miš, šolja, papiri, hemijska, laptop, obračun poreza
Foto: Pixabay.com

Istog datuma ističe i rok za podnošenje poreske prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, plaćanje doprinosa za samostalne umetnike i poljoprivrednike za četvrti kvartal ove godine.

Ponedeljak, 16. novembar je i rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec, za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec i plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca.

Dokumentacija
Foto: Pixabay.com

Takođe i za podnošenje poreske prijave o obračunu akcize za prethodni mesec, te podnošenje poreske prijave i plaćanje akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec.

„Ponedeljak, 20. novembar je rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar, kao i plaćanje obračunate akcize za period od 1. do 15. dana u mesecu“, navodi se u saopštenju Biroa za informisanje Poreske uprave.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...