ROK ZA DOSTAVLJANJE FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA 4. AVGUST Dežurstva u APR tokom vikenda i u utorak

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

31.7.2020 15:44 Autor: Julijana Vincan 0

ROK ZA DOSTAVLJANJE FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA 4. AVGUST Dežurstva u APR tokom vikenda i u utorak ROK ZA DOSTAVLJANJE FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA 4. AVGUST Dežurstva u APR tokom vikenda i u utorak
Preduzetnici koji još nisu dostavili Agenciji za privredne registre (APR) svoje redovne godišnje finansijske izveštaje za 2019. godinu, mogu da to učine do utorka,... ROK ZA DOSTAVLJANJE FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA 4. AVGUST Dežurstva u APR tokom vikenda i u utorak

Preduzetnici koji još nisu dostavili Agenciji za privredne registre (APR) svoje redovne godišnje finansijske izveštaje za 2019. godinu, mogu da to učine do utorka, 4. avgusta, saopštila je APR.

Očekuje se da do tog roka još oko 25.000 obveznika dostavi svoje izveštaje. Do sada je 246.264 obveznika ispunilo ovu obavezu.

Od tog broja, 189.934 je dostavilo redovne godišnje finansijske izveštaje istovremeno sa podacima za statističke potrebe. Izjave o neaktivnosti dostavilo je 28.046 obveznika, dok je redovne godišnje finansijske izveštaje samostalno dostavilo njih 28.284.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Budući da će veliki broj obveznika svoje izveštaje pripremati i dostavljati i tokom vikenda, APR je obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku- u subotu i nedelju, 1. i 2. avgusta, od 9 do 15 časova, odnosno u utorak, 4. avgusta, do ponoći.

Kako je navedeno, to je obezbeđeno radi pružanja stručne pomoći u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem finansijskih izveštaja i tehničke podrške obveznicima za rad u informacionom sistemu za elektronsko sastavljanje i dostavljanje izveštaja.

Na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja, objavljene su instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2019. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, kao i video uputstava.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...