Biće nam potrebno čak 110 miliona barela dnevno

Globalna potražnja za naftom će rasti najmanje do 2034. godine

U fokusu

28.5.2024 11:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Globalna potražnja za naftom će rasti najmanje do 2034. godine Globalna potražnja za naftom će rasti najmanje do 2034. godine
Globalna potražnja za naftom će rasti najmanje do 2034. godine, najnovija je prognoza analitičara njujorške bankarske korporacije Goldman Sachs. U prognozi se navodi da... Globalna potražnja za naftom će rasti najmanje do 2034. godine

Globalna potražnja za naftom će rasti najmanje do 2034. godine, najnovija je prognoza analitičara njujorške bankarske korporacije Goldman Sachs.

U prognozi se navodi da će potražnja za naftom porasti na 108,5 miliona barela dnevno 2030. godine i dostići vrhunac 2034, kada će iznositi 110 miliona barela dnevno, prenosi Mina.

Goldman Sachs navodi da će potražnja za naftom biti visoka sve do 2040. godine.

Osim toga, korporacija sa sedištem u Njujorku je saopštila da prodaja baterijskih električnih vozila (EV) globalno usporava, dok je interes za hibride (HEV) i plug-in hibride (PHEV) veći od očekivanog.

Udruženje Evropskih proizvođača automobila (ACEA) objavilo je 22. maja da je broj registrovanih baterijskih električnih vozila u aprilu porastao 14,8 odsto na godišnjem nivou, na 108,55 hiljada automobila, a tržišni udeo tih vozila ostao je stabilan na oko 12 odsto.

Neke firme već su najavile da će se u budućnosti više fokusirati na proizvodnju hibrida, umesto potpuno električnih vozila na baterije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.