Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
punjenje do 80 odsto traje 15 minuta

Predstavljena prva generacija natrijum-jonske baterije

Firme u fokusuHi-techLifestyleU fokusu

31.7.2021 14:46 Autor: Miljan Paunović 0

Predstavljena prva generacija natrijum-jonske baterije Predstavljena prva generacija natrijum-jonske baterije
Najveći kineski proizvođač baterija za električna vozila KATL zvanično je predstavio svoju novu generaciju natrijum-jonske baterije. Gustina energije novih natrijum-jonskih baterija može da dostigne... Predstavljena prva generacija natrijum-jonske baterije

Najveći kineski proizvođač baterija za električna vozila KATL zvanično je predstavio svoju novu generaciju natrijum-jonske baterije.

Gustina energije novih natrijum-jonskih baterija može da dostigne do 160 Wh/kg, a može se napuniti za 15 minuta do 80 odsto na sobnoj temperaturi, rekao je Robin Čeng (Robin Chang), predsednik kompanije na online brifingu održanom 29. jula.

Baterija ima prednosti brzog punjenja, odlične termičke stabilnosti, odlične performanse na niskoj temperaturi i efikasnosti visoke integracije, preneo je Međunarodni kineski radio, a piše Tanjug.

Huang Chisen, zamenik šefa istraživačkog instituta KATL-a, izjavio je da se baterija dobro pokazala u skladištenju energije i raznim scenarijima transporta, posebno u regionima sa izuzetnim niskim temperaturama.

Planirano je uspostavljanje lanca snabdevanja za novu tehnologiju 2023. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...