Rast od čak 11 odsto, investitori pozitivno reagovali

Akcije kompanije Twitter rastu posle najave da Dorsi nije više direktor

BerzaNovacVesti

29.11.2021 16:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Akcije kompanije Twitter rastu posle najave da Dorsi nije više direktor Akcije kompanije Twitter rastu posle najave da Dorsi nije više direktor
Osnivač i izvršni direktor američke društvene mreže Twitter Džek Dorsi (Jack Dorsey) će napustiti upravljačku funkciju u kompaniji, rekli su neimenovani izvori za CNBC.... Akcije kompanije Twitter rastu posle najave da Dorsi nije više direktor

Osnivač i izvršni direktor američke društvene mreže Twitter Džek Dorsi (Jack Dorsey) će napustiti upravljačku funkciju u kompaniji, rekli su neimenovani izvori za CNBC.

Nakon objave ove vesti, vrednost akcija kompanije porasla je za čak 11 odsto.

Dorsi je trenutno izvršni direktor u Twitteru i Square, njegove digitalne platne kompanije.

Iz Elliott Management je zatraženo da se zameni Džek Dorsi na mestu direktora još 2020. godine, pre nego što je ova investiciona firma postigla dogovor sa upravnim odborom kompanije Twitter.

Osnivač Elliott Managementa-a i milijarder Pol Singer (Paul Singer) je upitao da li Dorsi treba da vodi obe kompanije, pozivajući ga da napusti funkciju jedne od te dve firme. Berzanski ulagači su očigledno pozitivno odreagovali na ovu vest.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...