uprkos regulatornim pretnjama u sad

TikTok značajno uvećao prihode

BerzaSvet

15.4.2024 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

TikTok značajno uvećao prihode TikTok značajno uvećao prihode
Kineska kompanija ByteDance, koja je vlasnik društvene mreže TikTok, prošle godine je povećala svoje prihode od pomenute aplikacije čak 60 odsto, prema izveštaju koji... TikTok značajno uvećao prihode

Kineska kompanija ByteDance, koja je vlasnik društvene mreže TikTok, prošle godine je povećala svoje prihode od pomenute aplikacije čak 60 odsto, prema izveštaju koji je podelio Bloomberg.

U skladu sa tim, zarada je porasla na 40 milijardi dolara, u odnosu na 25 milijardi iz 2022. godine.

TikTok kreatorima sadržaja nudi mogućnost zarade kroz programe TikTok Creativity i TikTok Rewards, kao i poklone koje dobijaju od gledalaca tokom prenosa uživo, a TikTok dobija deo prihoda ostvarenih tom metodom.

Uticaj na ovu zaradu ima i TikTok Shop koji je TikTok pokrenuo u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i zemljama jugoistočne Azije. TikTok Shop omogućava prodavačima da vode svoje e-trgovine putem platforme društvenih medija. TikTok dobija proviziju od prodaje koja se tu ostvari.

Sjedinjene Države i TikTok nisu „u dobrim odnosima“ poslednjih nekoliko meseci te se ova platforma suočava sa američkim zabranama. U isto vreme, američki investitori „bacili su oko“ da preuzmu društvenu mrežu, sa željom da joj obore cenu zbog sankcija sa kojima se suočava u SAD.

  • ELLA

    16.4.2024 #1 Author

    Ogromna zarada

    Odgovori

  • LENA

    16.4.2024 #2 Author

    Biće zanimljivo pratiti kako će se situacija razvijati u budućnosti, s obzirom na nesuglasice između TikToka i SAD-a.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...