AKCIJE SORENTO TERAPEUTIKSA SKOČILE VIŠE OD 150 POSTO Kompanija tvrdi da postoji lek protiv korona virusa

SvetVesti

17.5.2020 10:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

AKCIJE SORENTO TERAPEUTIKSA SKOČILE VIŠE OD 150 POSTO Kompanija tvrdi da postoji lek protiv korona virusa AKCIJE SORENTO TERAPEUTIKSA SKOČILE VIŠE OD 150 POSTO Kompanija tvrdi da postoji lek protiv korona virusa
Deonice Sorento Terapeutiksa skočile su više od 150 posto nakon što je kompanija objavila bombastičnu informaciju kako je otkrila antitelo koje može iz tela... AKCIJE SORENTO TERAPEUTIKSA SKOČILE VIŠE OD 150 POSTO Kompanija tvrdi da postoji lek protiv korona virusa

Deonice Sorento Terapeutiksa skočile su više od 150 posto nakon što je kompanija objavila bombastičnu informaciju kako je otkrila antitelo koje može iz tela da izbaci korona virus. Antitelo nazvano STI-499 može, prema njihovim tvrdnjama, da izbaci virus iz tela u roku od četiri dana.

Obim trgovine Sorentovim deonicama eksplodirao je na 364,8 miliona deonica, dovoljno da se upravo ovim deonicama najaktivnije trgovalo na glavnim američkim berzama i znatno iznad celodnevnog proseka od oko 6,6 miliona deonica.

„Želimo da naglasimo da postoji lek… Ako u telima ljudi postoji neutralizujuće antitelo, ne treba nam socijalno distanciranje. Možemo da otvorimo društvo bez straha – rekao je Henri Đi, generalni direktor Sorenta.

Antitelo, jedno od „stotinu“ koje su pregledali u Sorento Terapeutiksu, sprečava vezivanje proteina korona virusa na ACE2, receptor na površini zdravih ćelija koji služi kao „kvaka“ za otvaranje ćelije za infekciju.

Đi kaže da se STI-1499 može koristiti kao preventivna terapija jer nema neželjenih nuspojava, dodajući da je možda delotvorniji od vakcine.

Kompanija u partnerstvu sa medicinskom školom Mt Sinaji iz Njujorka radi na pronalaženju leka, a u saopštenju su naveli da mogu da proizvedu do 200.000 doza mesečno.

  • Nikola_nidzo

    18.5.2020 #1 Author

    valjda nije laz, sto pre nadju vakcinu tim pre cemo se vratiti normalnom zivotu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...